Samochód dla hospicjum domowego Caritas

Tornister pełen uśmiechów 2018

TPU2018Zapraszamy do włączenia się do kampanii charytatywnej Caritas Archidiecezji Łódzkiej, pod hasłem „Tornister pełen uśmiechów”, której celem jest skompletowanie i przekazanie najuboższym dzieciom z archidiecezji łódzkiej wyprawek szkolnych. Akcję prowadzimy we współpracy z parafiami. Tornistry i plecaki zakupiliśmy ze środków pozyskanych z 1% podatku. Wiele ubogich dzieci nie ma swojego tornistra, a rodziców nie zawsze stać, żeby skompletować szkolną wyprawkę - możemy to zmienić. Podarujmy im Tornister Pełen Uśmiechów! Na przełomie lipca i sierpnia do kilkudziesięciu parafii archidiecezji łódzkiej trafiło ponad 800 pustych tornistrów. Przez cały sierpień parafianie mogą odbierać tornistry i wypełniać je artykułami szkolnymi.

Każdy plecak i tornister oznaczony jest imieniem dziecka oraz zawiera listę niezbędnych artykułów szkolnej wyprawki. Wypełnione tornistry trafią z powrotem do parafii pod koniec sierpnia. 25 z 30 przekazanych do parafii plecaków pozostanie dla uczniów z terenu parafii, reszta przeznaczona zostanie dla najmłodszych podopiecznych Punktu Pomocy Charytatywnej łódzkiej Caritas. Mamy nadzieję, że podobnie jak w ubigłych latach, uda się zebrać dużo więcej tornistrów i artykułów szkolnych, tak, żeby można było obdarować potrzebujące naszej pomocy dzieci. W zeszłym roku wydaliśmy ponad 1200 wyprawek dla uczniów w naszej archidiecezji.

Możesz pomóc w zakupie wyprawki. Zapytaj swojego duszpasterza o możliwość włączenia się do akcji „Tornister pełen uśmiechów” we własnej parafii.

Możesz wpłacić on-line darowiznę na wyprawkę już teraz. Wejdź na:

dobromat24pl - logo

lub prześlij pieniądze na rachunek:

Bank Pekao S.A. V O/Łódź
nr konta: 48 1240 1545 1111 0000 1165 5077
z dopiskiem „Wyprawka 2018”

Dodatkowe informacje:

Punkt Pomocy Charytatywnej Caritas Archidiecezji Łódzkiej
90-528 Łódź, ul. Wólczańska 108
tel.: (42) 637 53 50
czynne: poniedziałek – piątek, w godzinach: 8:00 - 16:00.

Już dziś dziękujemy za wsparcie!

tk
<- wróć