Kurs dla kandydatów na wolontariuszy hospicyjnych 2020

Anioł Miłości Bliźniego

aniol

Nagroda „Anioł Miłości Bliźniego” jest coroczną indywidualną nagrodą przyznawaną przez Caritas Archidiecezji Łódzkiej od 2005 roku i ma na celu wyróżnienie osoby fizycznej lub instytucji, która wspiera działalność charytatywną Caritas Archidiecezji Łódzkiej i wykazując „wyobraźnię miłosierdzia” promuje postawę miłości bliźniego.

Nagrodę przyznaje Kapituła Nagrody, powoływana każdorazowo przez Dyrektora Caritas Archidiecezji Łódzkiej w drodze zarządzenia. W postępowaniu kwalifikacyjnym kapituła ocenia w szczególności zaangażowanie kandydata w działania prowadzone przez Caritas Archidiecezji Łódzkiej oraz wartość materialną i finansową wsparcia udzielonego przez kandydata w roku poprzedzającym przyznanie Nagrody.

Nagrodę stanowi statuetka Anioła Miłości Bliźniego autorstwa Ewy i Jacka Budzowskich oraz certyfikat z uzasadnieniem Nagrody. Każda statuetka posiada własny numer i jest niepowtarzalna.

tk
<- wróć