Start » Projekty

odlLOTTOwa jazda - dołącz do drużyny Caritas

Akademia talentów

akademia talentów 240Projekt „Akademia Talentów” współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020 skierowany jest do 30 pracowników Zakładu Aktywności Zawodowej Caritas Archidiecezji Łódzkiej.

Pepiniera - rozwijamy talenty

pepiniera_2016_zdj_11 sierpnia 2016 Caritas Archidiecezji Łódzkiej rozpoczęła się realizacja projektu "Pepiniera". Projekt, który nazwaliśmy w ten sposób, adresowany jest do dzieci i młodzieży w wieku 9 - 16 lat, mieszkańców miasta Łodzi, podopiecznych świetlic prowadzonych przez naszą Caritas.  Wierzymy, że dzięki podejmowanym z uczestnikami projektu działaniom, odkryją oni i rozwiną drzemiące w nich talenty.Projekt "Pepiniera" jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Nie masz pomysłu na siebie?

pomysł na siebie - plakat

Caritas Archidiecezji Łódzkiej działając na wielu polach i pomagając wszystkim potrzebującym podjęła się realizacji kolejnego wyzwania jakim jest aktywizacja zawodowa. Od 1 marca, wspólnie  z Urzędem Miasta Łodzi, rozpoczęliśmy projekt o nazwie „Pomysł na siebie”, który jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Jest to działanie skierowane do 72 osób w wieku 18-67 lat, mieszkańców miasta Łodzi, potrzebujących wsparcia w zakresie aktywizacji zawodowej i społecznej. Celem projektu jest: podniesienie kompetencji społecznych oraz kwalifikacji zawodowych wśród 72/K: 48/M:24 mieszkańców Łodzi w w.18-67 zagrożonych ubóstwem i wykluczeniem społecznym, prowadzących do przywrócenia zdolności zatrudnienia do 10.2017 r.

Poradnictwo specjalistyczne dla rodzin osób z problemami używania narkotyków i zagrożonych uzależnieniem

Projekt zakłada udzielanie mieszkańcom Łodzi, członkom rodzin osób z problemami używania narkotyków i zagrożonych uzależnieniem specjalistycznej pomocy w zakresie porad psychologicznych, psychospołecznych, rodzinnych, prawnych i socjalnych.

Poradnictwo specjalistyczne dla osób uzależnionych od alkoholu