Start » Projekty

Pierwszy krok | ks. Przemysław Szewczyk i ks. Andrzej Partyka

Poradnictwo specjalistyczne dla osób uzależnionych i ich rodzin

Głównym celem projektu jest promocja zdrowia wśród osób uzależnionych i  ich rodzin oraz udzielanie pomocy w dalszej rehabilitacji osobom uzależnionym po zakończeniu terapii poprzez udzielanie konsultacji specjalistycznych wśród 100 mieszkańców miasta Pabianic do końca grudnia 2015.

Udzielanie pomocy i wsparcia osobom dotkniętym przemocą

Celem projektu jest wsparcie osób dotkniętych przemocą poprzez  udzielanie konsultacji specjalistycznych. Do dyspozycji podopiecznych są specjaliści z zakresu prawa i pracy socjalnej.

Poradnictwo specjalistyczne dla osób z problemem alkoholowym

Celem projektu jest wsparcie osób z problemem alkoholowym, ich rodzin oraz osób doświadczających przemocy w rodzinie poprzez  udzielanie konsultacji specjalistycznych. Do dyspozycji podopiecznych są specjaliści z zakresu prawa i pracy socjalnej.

Prowadzenie Dom Dziennego Pobytu przy ul. Gdańskiej 111

seniorzy_2013_1Celem projektu jest umożliwienie beneficjentom przebywanie w Domu Dziennego Pobytu, organizowanie im czasu, zapewnienie wyżywienia, zapewnienie podstawowych świadczeń opiekuńczych oraz w zakresie higieny osobistej. Dla podopiecznych organizowane będą zajęcia o charakterze kulturalno – edukacyjno – rekreacyjnym.