Start » Projekty

Obudź się i żyj! - Monika Kuszyńska wspiera odbudowę domu w Tuszynie Lesie

Pomoc psychologiczna dla dorosłych mieszkańców województwa łódzkiego

Caritas Archidiecezji Łódzkiej realizuje projekt „Pomoc psychologiczna dla dorosłych mieszkańców województwa łódzkiego w stanie kryzysu psychicznego”. Celem projektu jest zmniejszenie lub zniwelowanie kryzysu psychicznego wśród co najmniej 50 mieszkańców województwa łódzkiego poprzez dokonaną diagnozę problemu i wspólne poszukiwanie ze specjalistą sposobu jego rozwiązania.

Program wspierający rozwiązywanie problemu bezdomności

Celem projektu proponowanego przez Caritas Archidiecezji Łódzkiej jest wzmocnienie i usprawnienie systemu interwencji wobec osób bezdomnych. Zapobieganie  degradacji biologicznej i społecznej, poprzez udzielanie wsparcia adekwatnego do potrzeb i oczekiwań. Cel będzie realizowany poprzez udzielanie wsparcia adekwatnego do potrzeb i oczekiwań beneficjentów projektu.

Rehabilitacja dzieci i młodzieży

Głównym celem zadania jest poprawa stanu psychofizycznego niepełnosprawnych dzieci i młodzieży z terenu Łodzi (uczestników turnusu rehabilitacyjnego) poprzez rehabilitację leczniczą. Cel będzie realizowany poprzez prowadzenie zabiegów fizjoterapeutycznych dostosowanych do potrzeb i możliwości dzieci i młodzieży.

Akademia talentów

akademia talentów 240Projekt „Akademia Talentów” współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020 skierowany jest do 30 pracowników Zakładu Aktywności Zawodowej Caritas Archidiecezji Łódzkiej.

Pepiniera - rozwijamy talenty

pepiniera_2016_zdj_11 sierpnia 2016 Caritas Archidiecezji Łódzkiej rozpoczęła się realizacja projektu "Pepiniera". Projekt, który nazwaliśmy w ten sposób, adresowany jest do dzieci i młodzieży w wieku 9 - 16 lat, mieszkańców miasta Łodzi, podopiecznych świetlic prowadzonych przez naszą Caritas.  Wierzymy, że dzięki podejmowanym z uczestnikami projektu działaniom, odkryją oni i rozwiną drzemiące w nich talenty.Projekt "Pepiniera" jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.