Start » Projekty

Monika Kuszyńska wspiera odbudowę domu w Tuszynie Lesie

Specjalistyczna Świetlica Środowiskowa przy ul. Odolanowskiej 46

Specjalistyczna Świetlica Środowiskowa przy ul. Odolanowskiej 46 jest przeznaczona dla  dzieci w wieku od 6 do 16 lat, których rodziny znalazły się w trudnej sytuacji materialnej i życiowej. Cele projektu to: zagospodarowanie dzieciom czasu wolnego jako alternatywy do przebywania na ulicy, dbanie o prawidłowy rozwój edukacyjny podopiecznych w celu zapobiegania ich wypadnięciu z systemu szkolnego lub powtarzania kolejny raz tej samej klasy.

Prowadzenie specjalistycznej świetlicy środowiskowej przy ul. Gdańskiej 111

Specjalistyczna Świetlica Środowiskowa przy ul. Gdańskiej 111 jest przeznaczona dla  dzieci w wieku od 6 do 16 lat, których rodziny znalazły się w trudnej sytuacji materialnej i życiowej. Cele projektu to: zagospodarowanie dzieciom czasu wolnego jako alternatywy do przebywania na ulicy, dbanie o prawidłowy rozwój edukacyjny podopiecznych w celu zapobiegania ich wypadnięciu z systemu szkolnego lub powtarzania kolejny raz tej samej klasy.

Prowadzenie kuchni społecznej

Głównym celem zadania jest zapewnienie posiłku osobom z problemem alkoholowym oraz członkom ich rodzin korzystających ze wsparcia Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej, zamieszkujących w dzielnicach Bałuty i Śródmieście.

Prowadzenie dziennego domu pomocy przy ul. Gdańskiej 111

Celem projektu jest umożliwienie beneficjentom przebywanie w Domu Dziennego Pobytu, organizowanie im czasu, zapewnienie wyżywienia, zapewnienie podstawowych świadczeń opiekuńczych oraz w zakresie higieny osobistej. Dla podopiecznych organizowane będą zajęcia o charakterze kulturalno – edukacyjno – rekreacyjnym.

Prowadzenie placówki w formie pracy podwórkowej

Celem głównym zadania jest wsparcie rodzin przez objęcie dziecka opieką i wychowaniem w placówce wsparcia dziennego w formie pracy podwórkowej realizowanej przez wychowawcę. Cel główny realizowany będzie poprzez objęcie dziecka działaniami animacyjnymi, wychowawczymi, opiekuńczymi i socjoterapeutycznymi; prowadzenie pracy podwórkowej poprzez animowanie działań przy wykorzystaniu infrastruktury miejsca i okolicy.