Start » Projekty

Obudź się i żyj! - Monika Kuszyńska wspiera odbudowę domu w Tuszynie Lesie

Las bliżej nas

Celem projektu jest upowszechnianie i wspieranie aktywności fizycznej seniorów poprzez organizacje zajęć turystyczno – krajoznawczych. Cel zostanie zrealizowany poprzez organizacje cyklu rajdów pieszych oraz zajęć z nordic walking. Działania są przeznaczone dla podopiecznych 2 Domów Dziennego Pobytu Caritas Archidiecezji Łódzkiej.

Poznajmy się lepiej!

Głównym celem projektu jest nawiązanie lub wzmocnienie więzi z sąsiadami Caritas – firmami i mieszkańcami Polesia. Zależy nam na tym, żeby zaznaczyć, że ważnym punktem na mapie Polesia jest ul. Gdańska 111, gdzie mieści się siedziba Caritas. Chcemy opowiedzieć sąsiadom, co ciekawego robimy, zachęcić ich do wspólnych przedsięwzięć na rzecz mieszkańców naszej dzielnicy i szerzej na rzecz mieszkańców Łodzi.

Integracyjne Kółko Teatralne

Celem projektu jest włączanie osób niepełnosprawnych w nurt życia społecznego poprzez kształtowanie pozytywnych zachowań w realizowaniu działań kulturalnych. Uczestnicy dzięki warsztatom teatralnym poszerzą swoją świadomość w zakresie własnych możliwości i ograniczeń.

Promowanie zdrowego stylu życia w trzeźwości i abstynencji „Nie wymiękaj”

Celem projektu jest wzrost/nabycie przez dzieci i młodzież wiedzy i umiejętności niezbędnych do prawidłowego i konstruktywnego dokonywania wyboru życia bez alkoholu. W działaniach wezmą udział podopieczni świetlicy przy ul. Piotrkowskiej 85.

Projekt: Aktywizacja

Celem projektu jest przeszkolenie osób, w wieku 18-67 lat, mieszkających w województwie łódzkim, w szczególności z powiatów łódzkiego wschodniego, pabianickiego, zgierskiego, łaskiego i bełchatowskiego (tereny wiejskie), które wykazują potrzebę analizy własnych zachowań społecznych, a także zdobycie wiedzy na temat poruszania się po rynku pracy.