Start » Projekty

Serce na gwiazdkę 2018 - zapowiedź

Profesjonalista w aktywizacji osób z niepełnosprawnością 2

Celem projektu jest wzrost wiedzy z i umiejętności w zakresie pracy, aktywizowania społecznego jak i zawodowego osób z niepełnosprawnością, mieszkających w powiatach m.in.: Łódź, pabianickim, zgierskim i brzezińskim,  które opiekują się i/lub pracują z osobami z niepełnosprawnością.

Parzno - śladami Wandy Malczewskiej

Celem projektu jest integracja osób z niepełnosprawnością z osobami sprawnymi, będącymi pod opieką Caritas Archidiecezji Łódzkiej i Parafialnych Zespołów Caritas z terenu województwa.

Wsparcie społeczne dla osób z niepełnosprawnością oraz osób w wieku emerytalnym

Celem projektu jest reintegracja oraz poprawa jakości życia uczestników projektu - osób z niepełnosprawnością i osób w wieku emerytalnym – mieszkańców województwa łódzkiego znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

Pomoc w wychodzeniu z bezdomności

Celem projektu jest zabezpieczenie podstawowych potrzeb osób bezdomnych i zagrożonych bezdomnością poprzez działania osłonowe w tym wsparcie merytoryczne i rzeczowe 150 osób z terenu województwa łódzkiego, w okresie do końca grudnia 2015 roku.

Las bliżej nas

Celem projektu jest upowszechnianie i wspieranie aktywności fizycznej seniorów poprzez organizacje zajęć turystyczno – krajoznawczych. Cel zostanie zrealizowany poprzez organizacje cyklu rajdów pieszych oraz zajęć z nordic walking. Działania są przeznaczone dla podopiecznych 2 Domów Dziennego Pobytu Caritas Archidiecezji Łódzkiej.