Aktualności.

Czas na rower, czyli odLOTTOwa jazda

odLOTTOwa jazda - adam1Z radością zawiadamiamy, że wniosek „Nakręć się na wolontariat”, złożony przez Caritas Archidiecezji Łódzkiej do Fundacji Lotto, w ramach projektu „odLOTTOwa jazda z OSHEE”, przeszedł wstępną eliminację i dostał się do 2. etapu konkursu!  Celem projektu jest pozyskanie funduszy m.in. na stworzenie aplikacji dla wolontariuszy. Drugi etap polega na przejechaniu na rowerach jak największej liczby kilometrów, w terminie od 3 lipca, godz. 00:00:01 do 15 września 2017, godz. 23:59:59. Dofinansowanie otrzymają tylko 4 projekty, na rzecz których zostanie wyjeżdżonych na rowerze, najwięcej kilometrów. Przyłączcie się! Zaproście swoje rodziny, przyjaciół, znajomych i nieznajomych! Wygrajmy razem tę rywalizację!

Akademia talentów

akademia talentów 240Projekt „Akademia Talentów” współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020 skierowany jest do 30 pracowników Zakładu Aktywności Zawodowej Caritas Archidiecezji Łódzkiej.

Wakacyjna Akcja Caritas 2017

kolonie_Caritas_2015_II_1Turnusy rehabilitacyjne dla niepełnosprawnych dzieci i młodzieży oraz turnus kolonijny - tak łódzka Caritas zaplanowała tegoroczną akcję letnią. Wakacyjna Akcja Caritas rozpoczyna się już w poniedziałek, 26 czerwca 2017 roku, w Ośrodku Rehabilitacyjno-Wypoczynkowym łódzkiej Caritas w Drzewocinach. Na pierwszy turnus rehabilitacyjny, w dniach 26 czerwca – 9 lipca, przyjeżdża 42 niepełnosprawnych dzieci, które wypoczywać będą pod opieką kleryków Wyższego Seminarium Duchownego w Łodzi i grona wolontariuszy „Ama Deum – kochaj Boga”. W połowie lipca w ośrodku rozpocznie się kolejny turnus rehabilitacyjny dla 20-osobowej grupy młodzieży. 29 lipca rozpoczyna się w Drzewocinach turnus kolonijny dla 80 dzieci z regionu łódzkiego.

Więcej aktualności »»

Jeździsz na rowerze? Dołącz do drużyny Caritas!