Serce na gwiazdkę 2018 - zapowiedź

Caritas poszukuje osoby do opieki nad uczestniczkami i uczestnikami projektu

Caritas Archidiecezji Łódzkiej/Specjalistyczna Świetlica Środowiskowa, realizator projektu „Pepiniera” skierowanego do dzieci i młodzieży w wieku 9 – 16 lat, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014 – 2020 poszukuje osoby do opieki nad uczestniczkami i uczestnikami projektu.

Pierwszy Wspólny Dar

PWD_2Kolejni nowożeńcy, Agnieszka i Tomasz Kornaccy, postanowili przekazać swój Pierwszy Wspólny Dar. Dzięki hojności gości udało się zebrać 780 zł. Datki postanowili przekazać na wsparcie edukacji dzieci i młodzieży. W imieniu naszych podopiecznych serdecznie dziękujemy, a Wam życzymy błogosławieństwa Bożego na nowej drodze życia.

Listopadowa msza za zmarłych

Tradycyjnie już, w listopadzie, z myślą o osobach w żałobie i osieroconych, Caritas Archidiecezji Łódzkiej organizuje spotkanie modlitewne dla wszystkich, którzy doświadczyli utraty bliskich. Podobnie, jak w latach minionych, w Łódzkiej Archikatedrze odprawiona zostanie koncelebrowana Msza Święta, sprawowana w intencji osób w żałobie oraz ich bliskich zmarłych. Eucharystia, której przewodniczył będzie Ksiądz Biskup Adam Lepa,  rozpocznie się 3 listopada 2017 roku (w piątek), o godzinie 18:00. Spotkania, które mają na celu wsparcie wszystkich osób zmagających się z problemami żałoby i osierocenia, organizowane są już od 11 lat, z inicjatywy hospicjum domowego, działającego przy Caritas Archidiecezji Łódzkiej.

Caritas poszukuje osoby do prowadzenia warsztatów literackich

lit_pepCaritas Archidiecezji Łódzkiej/Specjalistyczna Świetlica Środowiskowa, realizator projektu „Pepiniera” skierowanego do dzieci i młodzieży w wieku 6 – 16 lat, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014 – 2020 poszukuje kandydatki/kandydata do prowadzenia warsztatów literackich.

Caritas poszukuje szkoleniowca do prowadzenia warsztatów informatycznych

komp_pepCaritas Archidiecezji Łódzkiej/Specjalistyczna Świetlica Środowiskowa, realizator projektu „Pepiniera” skierowanego do dzieci i młodzieży w wieku 6 – 16 lat, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014 – 2020 poszukuje kandydatki/kandydata na stanowisko szkoleniowca do prowadzenia warsztatów informatycznych.