Kromka chleba dla sąsiada 2019

Msza w intencji osób w żałobie

msza za zmarłychSerdecznie zapraszamy wszystkich przeżywających stratę swoich bliskich, na mszę świętą w intencji osób w żałobie, która zostanie odprawiona w sobotę, 9 listopada 2013 roku, o godz. 18.00, w Bazylice Archikatedralnej w Łodzi. Eucharystii przewodniczył będzie ksiądz biskup Ireneusz Pękalski. Organizatorem corocznego spotkania jest Zespół Domowej Opieki Hospicyjnej Caritas Archidiecezji Łódzkiej.

Caritas poszukuje konsultanta kuratora zawodowego

Caritas Archidiecezji Łódzkiej, realizator projektu „Akademia życia 3” skierowanego do osób w wieku 18-30 lat, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, poszukuje kandydata/kandydatki na stanowisko konsultanta kuratora zawodowego. Do osoby zatrudnionej na tym stanowisku należeć będzie udzielanie porad specjalistycznych z zakresu: prawa rodzinnego, problemów wychowawczych, uzależnień i przemocy.

Caritas poszukuje konsultanta wizażysty

Caritas Archidiecezji Łódzkiej, realizator projektu „Akademia życia 3” skierowanego do osób w wieku 18-30 lat, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, poszukuje kandydata/kandydatki na stanowisko konsultanta wizażysty. Do osoby zatrudnionej na tym stanowisku należeć będzie udzielanie porad specjalistycznych z zakresu: kreowanie wizerunku, makijaż, stylizacja.

Wystawa "Pielgrzym Tysiąclecia" otwarta

wernisaż1Wernisaż w sobotę 26 października 2013 roku otworzył wystawę „PIELGRZYM TYSIĄCLECIA”, która prezentowana jest w sali wystawienniczej łódzkiej Wytwórni, przy ul. Łąkowej 29 w Łodzi. Jest to największa na świecie ekspozycja obrazująca cały okres pontyfikatu Jana Pawła II. Odwiedzający wystawę wspierają dożywianie dzieci w ramach kampanii Caritas Archidiecezji Łódzkiej – „Miłość na talerzu”. 10% z każdego biletu wstępu przekazane zostanie na dożywianie dzieci. Wystawa potrwa do 20 stycznia 2014 roku. Organizatorami są Caritas Archidiecezji Łódzkiej, Business Corp. i Wytwórnia.

Łódzki Kościół w służbie ubogim

kosciol_w_sluzbie_2013_21800 porcji gorącego bigosu rozdały 17 października kościelne organizacje charytatywne potrzebującym z całej Łodzi. Akcję zorganizowały wspólnie Caritas Archidiecezji Łódzkiej, Centrum Służby Rodzinie, Stacja Opieki Środowiskowej Konwentu Bonifratrów w Łodzi i Zgromadzenie Sióstr Misjonarek Miłości w Łodzi.