Bezdomni - pan Krzysztof

69. Tydzień Miłosierdzia

tydzienmilosierdzia2013Codzienna modlitwa z rozważaniami uczynków miłosierdzia co do duszy, zbiórka pieniężna na operację serca 3-letniego Kuby i pielgrzymka pracowników i wolontariuszy do krakowskich Łagiewnik to działania zaplanowane przez Caritas Archidiecezji Łódzkiej w rozpoczynającym się od najbliższej niedzieli Tygodniu Miłosierdzia. W niektórych parafiach naszej archidiecezji przeprowadzona zostanie również akcja Torba Miłosierdzia, w ramach której wierni przekażą artykuły żywnościowe i chemiczne najuboższym parafianom. Produkty przyniosą w ciągu tygodnia w przygotowanych przez Caritas Torbach Miłosierdzia.

Konkurs "Znamy się z tej strony" - lista nagrodzonych

Komisja konkursowa wylosowała zwycięzców w ogłoszonym na naszych stronach konkursie. Spośród autorów poprawnych odpowiedzi wylosowaliśmy 3 osoby, które otrzymają elektryczne nawilżacze powietrza. A są to panie: Ewa Tomczak z Łodzi, Joanna Kucińska z Dmosina i Anna Rutkowska z Łodzi. Gratulujemy! Poniżej prezentujemy poprawne odpowiedzi na konkursowe pytania.

Konkurs "Znamy się z tej strony"

konkursZ okazji otwarcia nowych stron internetowych łódzkiej Caritas zapraszamy do udziału w konkursie „Znamy się z tej strony”. Spośród autorów poprawnych odpowiedzi wylosujemy trzy osoby, które otrzymają elektryczne nawilżacze powietrza. Warunkiem uczestnictwa w konkursie jest udzielenie poprawnych odpowiedzi na trzy pytania. Uważna lektura informacji na stronach Caritas pomoże w naszej zabawie. Powodzenia!

Życzenia Paschalne 2013

zyczeniawielkanoc2013

Otrzymujemy błogosławieństwo Chrystusa Zmartwychwstałego. Jest to dar, ale i zadanie. Świat wciąż potrzebuje świadków wiary w Boga. Świat potrzebuje w nas przykładu nowego życia, wynikającego z mocy zmartwychwstania. Czy jesteśmy gotowi, by sprawdzić siłę swojej wiary? Jeśli tak, to możemy radować się z wiary i życia, jako "błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli". Błogosławionych Świąt Paschalnych!

Dyrekcja i pracownicy

Jałmużna kapłańska 2013

Już po raz trzeci księża pracujący w archidiecezji łódzkiej składają ofiarę pieniężną w ramach Jałmużny Kapłańskiej 2013 roku. Do wielkopostnej ofiarności swoich kapłanów zaprosił Metropolita Łódzki Ksiądz Arcybiskup Marek Jędraszewski. Celem tegorocznej jałmużny jest wsparcie ubogich, którymi opiekują się Siostry Misjonarki Miłości.