Walczymy z bezradnością - Iwona Jordańska-Moszyńska

24 marca 2013
Wielkanocne Dzieło Caritas 2013

7,5 tys. Chlebków Miłości, 5,5 tys. cukrowych baranków oraz 6,5 tys. wielkanocnych świec – paschalików i woskowych pisanek przygotowała Caritas Archidiecezji Łódzkiej w ramach Wielkanocnego Dzieła Caritas. Chlebki, baranki i paschaliki dostępne będą od Niedzieli Palmowej (24 marca) w parafiach archidiecezji łódzkiej oraz szkołach, w których działają Szkolne Koła Caritas.

21 marca 2013
Caritas i Radio Plus wydają nowy numer 'Bez Reszty'

Trzeci już numer bezpłatnego pisma "Bez Reszty" ukaże się 22 marca na terenie archidiecezji łódzkiej. Gazeta będzie rozdawana na ulicach Łodzi oraz w parafiach.

14 marca 2013
Niepełnosprawni wchodzą na rynek pracy

Wszechstronną pomoc dla niepełnosprawnych ruchowo, którzy chcą zdobyć pracę, oferuje łódzka Caritas. W projekcie przewidziane są staże rehabilitacyjne, zakup sprzętu, szkolenia, warsztaty i indywidualne wsparcie psychologiczne.

8 marca 2013
Wolontariusze Caritas zbierają żywność

Około 1000 wolontariuszy, w 67 sklepach na terenie Archidiecezji Łódzkiej bierze udział w piątek i w sobotę (8 i 9 marca) w IV Zbiórce Żywności Caritas w Polsce " Tak, pomagam!". Zebrane artykuły podarowane zostaną potrzebującym w świątecznych paczkach oraz jako pomoc doraźna dla placówek Caritas, w których prowadzone jest dożywianie.

3 marca 2013
Tysiąc wolontariuszy zbierze żywność dla Caritas

W 65 sklepach na terenie archidiecezji łódzkiej prowadzona będzie 8-9 marca zbiórka żywności w ramach IV Zbiórki Żywności Caritas w Polsce. Artykuły spożywcze z długim terminem przydatności zostaną przekazane najuboższym w ramach pomocy doraźnej i akcji świątecznych. W zbiórce weźmie udział prawie tysiąc wolontariuszy.