Dom w Tuszynie Lesie - mamy strop!

Konkurs "Znamy się z tej strony"

konkursZ okazji otwarcia nowych stron internetowych łódzkiej Caritas zapraszamy do udziału w konkursie „Znamy się z tej strony”. Spośród autorów poprawnych odpowiedzi wylosujemy trzy osoby, które otrzymają elektryczne nawilżacze powietrza. Warunkiem uczestnictwa w konkursie jest udzielenie poprawnych odpowiedzi na trzy pytania. Uważna lektura informacji na stronach Caritas pomoże w naszej zabawie. Powodzenia!

Życzenia Paschalne 2013

zyczeniawielkanoc2013

Otrzymujemy błogosławieństwo Chrystusa Zmartwychwstałego. Jest to dar, ale i zadanie. Świat wciąż potrzebuje świadków wiary w Boga. Świat potrzebuje w nas przykładu nowego życia, wynikającego z mocy zmartwychwstania. Czy jesteśmy gotowi, by sprawdzić siłę swojej wiary? Jeśli tak, to możemy radować się z wiary i życia, jako "błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli". Błogosławionych Świąt Paschalnych!

Dyrekcja i pracownicy

Jałmużna kapłańska 2013

Już po raz trzeci księża pracujący w archidiecezji łódzkiej składają ofiarę pieniężną w ramach Jałmużny Kapłańskiej 2013 roku. Do wielkopostnej ofiarności swoich kapłanów zaprosił Metropolita Łódzki Ksiądz Arcybiskup Marek Jędraszewski. Celem tegorocznej jałmużny jest wsparcie ubogich, którymi opiekują się Siostry Misjonarki Miłości.

Bieg po zdrowie Kuby

W dniach 13 – 14 kwietnia 2013 roku zorganizowana zostania impreza Łódź Maraton Dbam o Zdrowie, której towarzyszyć będzie akcja charytatywna pod hasłem BIEGAM-POMAGAM. Jedną z organizacji partnerskich jest łódzka Caritas, która zachęca uczestników i kibiców maratonu do wsparcia finansowego operacji kardiologicznej 3-letniego Kuby Domagały. Kuba urodził się ze złożoną wadą serca (Zespół hipoplazji lewego serca) i został zakwalifikowany do operacji w Münster w Niemczech. Koszt tej niezbędnej dla zdrowia i życia operacji trzylatka wynosi 30 tysięcy euro.

26 marca 2013
Ze sportem mi do twarzy

„Ze sportem mi do twarzy” to wspólne działanie Caritas Archidiecezji Łódzkiej i Łódzkiego Klubu Sportowego Stowarzyszenia Koszykówki Kobiet. Celem projektu jest wsparcie rozwoju dzieci zagrożonych wykluczeniem społecznym, podopiecznych świetlic łódzkiej Caritas, poprzez objęcie ich kompleksowym programem sportowym.