Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom 2018 - abp Grzegorz Ryś

Wielkanocne Dzieło Caritas 2013

chlebkimilosci2013_2407 i pół tysiąca Chlebków Miłości, 5 i pół tysiąca cukrowych baranków oraz 6 i pół tysiąca wielkanocnych świec – paschalików i woskowych pisanek przygotowała Caritas Archidiecezji Łódzkiej w ramach Wielkanocnego Dzieła Caritas. Chlebki, baranki i paschaliki dostępne będą od Niedzieli Palmowej (24 marca) w parafiach archidiecezji łódzkiej oraz szkołach, w których działają Szkolne Koła Caritas.

Jak co roku, pieniądze pozyskane z akcji podzielone zostaną pomiędzy parafie, szkoły i Caritas, by wspomóc na święta najbardziej potrzebujących. Niektóre parafie naszej archidiecezji organizują również zbiórkę żywności na śniadanie wielkanocne dla najuboższych parafian.

Przekaż 1% podatku

Przekaż Twój 1% dla Caritas Archidiecezji Łódzkiej Organizacji Pożytku Publicznego. Skorzystaj z programu e-pity online do rozliczania PIT za 2012 rok.

24 marca 2013
Wielkanocne Dzieło Caritas 2013

7,5 tys. Chlebków Miłości, 5,5 tys. cukrowych baranków oraz 6,5 tys. wielkanocnych świec – paschalików i woskowych pisanek przygotowała Caritas Archidiecezji Łódzkiej w ramach Wielkanocnego Dzieła Caritas. Chlebki, baranki i paschaliki dostępne będą od Niedzieli Palmowej (24 marca) w parafiach archidiecezji łódzkiej oraz szkołach, w których działają Szkolne Koła Caritas.

21 marca 2013
Caritas i Radio Plus wydają nowy numer 'Bez Reszty'

Trzeci już numer bezpłatnego pisma "Bez Reszty" ukaże się 22 marca na terenie archidiecezji łódzkiej. Gazeta będzie rozdawana na ulicach Łodzi oraz w parafiach.

14 marca 2013
Niepełnosprawni wchodzą na rynek pracy

Wszechstronną pomoc dla niepełnosprawnych ruchowo, którzy chcą zdobyć pracę, oferuje łódzka Caritas. W projekcie przewidziane są staże rehabilitacyjne, zakup sprzętu, szkolenia, warsztaty i indywidualne wsparcie psychologiczne.