Dom w Tuszynie Lesie - mamy strop!

Chłopiec znaleziony w Oknie Życia został porwany!

Półtoraroczny chłopiec, podrzucony w piotrkowskim Oknie Życia 30 stycznia przed południem, został wcześniej porwany. Dziecko uprowadził z Sulejowa 21-letni mężczyzna. Policja ustala przyczyny zdarzenia.

30 stycznia 2013
Chłopiec w Oknie Życia w Piotrkowie Trybunalskim

Półtoraroczny chłopiec został znaleziony w Oknie Życia w Piotrkowie Trybunalskim. Siostry salezjanki, opiekujące się Oknem usłyszały alarm dźwiękowy ok. godz. 11.10. Po kilkunastu minutach chłopiec trafił do miejscowego szpitala. To już trzecie dziecko w piotrkowskim Oknie.

Spotkania wigilijne Caritas dla 500 osób

Caritas Archidiecezji Łódzkiej w tygodniu poprzedzającym święta Bożego Narodzenia organizuje spotkania wigilijne dla różnych grup swoich podopiecznych i wolontariuszy. Łącznie przy wigilijnym stole Caritas zasiądzie prawie 500 osób. Podopieczni Caritas znajdą na wigilijnym stole tradycyjne potrawy, które przygotuje dla nich kuchnia Caritas: zupę grzybową lub czerwony barszcz, pierogi, smażonego, karpia, kapustę z grochem, śledzie. Zgodnie ze świąteczną tradycją nie zabraknie choinki i gwiazdkowych prezentów.

Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom w Łodzi

Po raz pierwszy w historii naszego miasta Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom ma rzeczywisty wymiar ekumeniczny. Kapłani trzech wyznań: katolickiego, prawosławnego i luterańskiego wspólnie mówią o dziele, zachęcają mieszkańców Łodzi do zaangażowania w pomoc dzieciom, a w I niedzielę adwentu zapalą świece Wigilijnego Dzieła w ewangelickiej parafii św. Mateusza w Łodzi.

20 grudnia 2012
Pół tysiąca osób na spotkaniach wigilijnych Caritas

Niemal 500 osób weźmie udział w spotkaniach wigilijnych organizowanych w tym roku przez łódzką Caritas. Biorą w nich udział wolontariusze, ale przede wszystkim podopieczni - m.in. osoby niepełnosprawne, bezrobotne, dzieci i dorośli z ubogich rodzin, dzieci ze świetlic środowiskowych i seniorzy.