Para Prezydencka zapala wigilijną Świecę Caritas 2018

25 marca 2010
Spacerownik dla Caritas

Co czwarta złotówka pochodząca ze sprzedaży przewodnika "Spacerownik łódzki" pójdzie na wsparcie działalności hospicyjnej łódzkiej Caritas. Akcja trwa do końca marca w Manufakturze.

24 marca 2010
Świąteczne śniadanie dla ubogich w katedrze

Około tysiąca śniadań wielkanocnych dla ubogich fundują co roku parafianie z łódzkiej katedry. Akcja "Świąteczne śniadanie dla ubogich" organizowana jest od ośmiu lat.

Okno Życia w domu Sióstr Urszulanek

W dniu 19 marca 2010 roku, w Uroczystość św. Józefa Oblubieńca Najświętszej Maryi Panny, Ksiądz Biskup Adam Lepa poświęcił kolejne Okno Życia, które powstało pod patronatem Caritas Archidiecezji Łódzkiej. Okno Życia usytuowane zostało w domu Sióstr Urszulanek SJK w Łodzi, przy ul. Obywatelskiej 60. Uroczystość odbyła się tuż przed przybyciem obrazu Matki Boskiej Jasnogórskiej do parafii pw. św. Urszuli Ledóchowskiej.

19 marca 2010
Okno Życia poświęcone

Bp Adam Lepa poświęcił 19 marca kolejne łódzkie "Okno Życia". Tym razem znajduje się ono przy domu sióstr urszulanek przy ul. Obywatelskiej w Łodzi. Patronat nad punktem sprawuje łódzka Caritas.

14 marca 2010
19 marca rusza w Łodzi kolejne "Okno życia"

Kolejne "Okno życia" rusza 19 marca w domu sióstr urszulanek przy ul. Obywatelskiej 60 w Łodzi. Jest to już drugi tego typu punkt w mieście, a trzeci w archidiecezji łódzkiej. Będzie funkcjonować pod patronatem Caritas Archidiecezji Łódzkiej.