Dom w Tuszynie Lesie - mamy strop!

23 listopada 2009
Aktywizacja niepełnosprawnych na rynku pracy

Prawie pół tysiąca niepełnosprawnych i 250 opiekunów wzięło dotychczas udział w ogólnopolskim projekcie "Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy". Warsztaty, szkolenia i spotkania z doradcami zawodowymi czy psychologami zorganizowała Caritas Polska.

19 października 2009
Łódzki Zakład Aktywności Zawodowej Caritas pozytywnie oceniony przez NIK

Najwyższa Izba Kontroli pozytywnie oceniła działalność łódzkiego Zakładu Aktywności Zawodowej – oświadcza łódzka Caritas w odpowiedzi na tekst „Polski Dziennika Łódzkiego”. Kontrolerzy NIK stwierdzili też nieprawidłowości, ale nie dotyczą one realizacji podstawowego celu, czyli aktywizacji osób niepełnosprawnych.

9 października 2009
Ruszyła akcja "Pola Nadziei"

Półtora tysiąca cebulek żonkili zasadzili dzisiaj za łódzką katedrą wolontariusze Caritas. W ten sposób ruszyła akcja promująca ruch hospicyjny "Pola nadziei". W jej ramach w samej Łodzi pojawi się prawie 30 żonkilowych pól.

3 października 2009
Emerytowany nauczyciel i telewizja kablowa łódzkimi wyróżnionymi nagrody "Ubi Caritas"

Emerytowany nauczyciel Stanisław Rodziński i firma Toya sp. z o.o. zostali 3 października jednymi z wyróżnionych przez kapitułę nagrody "Ubi Caritas". Odznaczenie przyznawane jest przez Caritas Polska.

3 października 2009
Rusza Tydzień Miłosierdzia

Torba Miłosierdzia, bezpłatne posiłki, Pola Nadziei i Okno Życia - to główne elementy tegorocznego Tygodnia Miłosierdzia na terenie archidiecezji łódzkiej. W jego obchody włącza się Caritas, parafie i szkoły.