Festyn dla dzieci "Bądźmy razem" 2018

14 kwietnia 2009
Caritas zbiera na poszkodowanych w Kamieniu Pomorskim

Łódzka Caritas organizuje zbiórkę pieniędzy na rzecz poszkodowanych w Kamieniu Pomorskim. Zbiórka prowadzona jest w siedzibie Caritas. Pieniądze można też wpłacać na specjalne konto.

6 kwietnia 2009
Caritas szuka wolontariuszy

Łódzka Caritas poszukuje wolontariuszy na kolonie letnie. Potrzeba minimum 100 osób, które zajmować się będą niemal 800 dziećmi. W tym roku niezbędne będzie wsparcie ze strony psychologów, którzy zajmą się maluchami z upośledzeniem umysłowym.

Dożywianie najuboższej ludności Unii Europejskiej - PEAD 2008

Caritas Archidiecezji Łódzkiej po raz kolejny uczestniczy w projekcie „Dożywianie najuboższej ludności Unii Europejskiej” (PEAD). W bieżącym roku przekażemy najbardziej potrzebującym pra0wie 550 ton żywności. Beneficjentami projektu są podopieczni Punktu Pomocy Charytatywnej Łódzkiej Caritas, Parafialnych Zespołów Charytatywnych, Szkolnych Kół Caritas, Stowarzyszeń i Gminnych Ośrodków Pomocy – łącznie prawie 15 tysięcy osób.