Wielkanoc 2019

19 marca 2010
Okno Życia poświęcone

Bp Adam Lepa poświęcił 19 marca kolejne łódzkie "Okno Życia". Tym razem znajduje się ono przy domu sióstr urszulanek przy ul. Obywatelskiej w Łodzi. Patronat nad punktem sprawuje łódzka Caritas.

14 marca 2010
19 marca rusza w Łodzi kolejne "Okno życia"

Kolejne "Okno życia" rusza 19 marca w domu sióstr urszulanek przy ul. Obywatelskiej 60 w Łodzi. Jest to już drugi tego typu punkt w mieście, a trzeci w archidiecezji łódzkiej. Będzie funkcjonować pod patronatem Caritas Archidiecezji Łódzkiej.

8 marca 2010
Akademia Kobiecości w Manufakturze

Porady wizażystki, ciasta własnej roboty, porady prawne i zawodowe, możliwość bezpłatnego wypełnienia PIT - to atrakcje, jakie czekały 8 marca na panie w łódzkiej Manufakturze. Akcję "Akademia Kobiecości" zorganizowała łódzka Caritas, która zbierała pieniądze na aktywizację zawodową kobiet.

26 lutego 2010
Pierwsze dziecko w Oknie Życia w Piotrkowie Trybunalskim

W Oknie Życia w Piotrkowie Trybunalskim po raz pierwszy zostawiony został noworodek. Opiekujące się punktem siostry salezjanki usłyszały dzwonek 26 lutego o godz. 6.30. Chłopiec jest zdrowy, podczas chrztu z wody otrzymał imię Jan.

25 lutego 2010
Caritas szkoli wolontariuszy hospicyjnych

47 osób chce zostać wolontariuszami w Zespole Domowej Opieki Hospicyjnej. Od stycznia biorą udział w szkoleniu organizowanym przez Caritas. W programie kursu są wykłady dotyczące psychologicznych aspektów starzenia się, pielęgnacji osób chorych i niedołężnych, a także wiedza na temat chorób nowotworowych. Po szkoleniu uczestnicy kursu mogą zaangażować się w wolontariat hospicyjny.