Kromka chleba dla sąsiada 2019

16 lutego 2010
Zabawa ostatkowa dla 200 seniorów

Prawie 200 seniorów z 20 łódzkich domów dziennego pobytu będzie się bawić 16 lutego na Balu Seniora w Pałacu Poznańskiego w Łodzi. Impreza organizowana jest już po raz piąty przez Caritas Archidiecezji Łódzkiej. Tym razem seniorzy świętują ostatki pod hasłem "Gdzie się podziały tamte prywatki".

11 lutego 2010
Caritas przekazała sprzęt szpitalowi Rydygiera

Nowy sprzęt w szpitalu Rydygiera. Za pieniądze przekazane przez inwestorów Łódzkiej Strefy ekonomicznej Caritas kupiła 3 urządzenia, które będą służyły noworodkom na oddziale preadopcyjnym. W placówce stanęła nowa pompa infuzyjna, urządzenie bakteriobójcze do dezynfekcji powietrza i stanowisko do resuscytacji noworodków.

11 lutego 2010
Caritas wspiera oddział preadopcyjny

Sprzęt medyczny i ubranka dla dzieci z oddziału preadopcyjnego łódzkiego szpitala Rydygiera przekaże dzisiaj Caritas. Dary o wartości 30 tysięcy złotych ufundowali przedsiębiorcy z Łódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej, którzy włączyli się w świąteczną akcję "Strefa Dzieciom".

8 lutego 2010
Zbierają odzież podając się za Caritas?

Oszuści próbują zbierać w Łodzi używaną odzież, podając się za Caritas. W blokowiskach w północnej części miasta pojawiły się ogłoszenia o zbiórce. "To nie my ją prowadzimy" - wyjaśnia Caritas.

2 lutego 2010
Caritas: potrzebna ciepła odzież i obuwie!

Ciepła odzież i obuwie - zwłaszcza dla mężczyzn - potrzebna w dużych ilościach. Łódzka Caritas prowadzi zbiórkę ciepłych kurtek, swetrów, spodni, zimowej bielizny, czapek, szalików, rękawiczek, skarpet i ocieplanych butów. Są potrzebne dla osób bezdomnych.