Uczynki Caritas- Nagich przyodziać

7 lutego 2017
Caritas poszukuje szkoleniowca z zakresu: Organizacja zaopatrzenia i przyjmowanie dostaw

W związku z realizacją projektu „Pomysł na siebie”, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty osoby zainteresowane wykonaniem zadania: przeprowadzenie szkolenia „Organizacja zaopatrzenia i przyjmowanie dostaw” dla 16 uczestniczek/uczestników projektu „Pomysł na siebie”.

Pomoc pogorzelcom z Tomaszewicza

pogorzelcy_2016_1Poprzez platformę Dobromat24.pl można przyłączyć się do zbiórki funduszy na remont i wyposażenie mieszkania Państwa Dziedzickich, pogorzelców z ul. Tomaszewicza w Łodzi. Państwo Mariola i Paweł Dziedziccy mieszkają w Łodzi, przy ul. Tomaszewicza. Pani Mariola jest emerytowaną nauczycielką, a pan Paweł pracuje jako taksówkarz. W jednej chwili stanęli w obliczu śmiertelnego zagrożenia. W nocy, z 29 na 30 października 2016 roku, na klatce schodowej na X piętrze wieżowca, tuż obok drzwi państwa Dziedzickich wybuchł pożar.

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020

FEAD_2014_2020_500Caritas Archidiecezji Łódzkiej  realizuje Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020, współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym. Wsparcie mogą uzyskać podopieczni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi na podstawie skierowania.

Caritas poszukuje szkoleniowca: "Obsługa klienta w praktyce"

W związku z realizacją projektu  "Pomysł na siebie", współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty osoby zainteresowane wykonaniem zadania: przeprowadzenie szkolenia "Obsługa klienta w praktyce" dla 16 uczestniczek/uczestników projektu "Pomysł na siebie" - osób fizycznych, bezpośrednio korzystających z interwencji EFS, zagrożonych ubóstwem lub wykluczeniem społecznym, wymagających aktywizacji społecznej.

Życzenia na Boże Narodzenie 2016

życzenia BN 2016

Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię całemu stworzeniu
(Mk 16, 15)

W tę wyjątkową Noc, w Betlejem, Miłosierdzie przyszło na świat.
Tej Bożej Miłości doświadczamy na co dzień, we wszystkich okolicznościach życia.
W ten świąteczny czas idźmy i głośmy, bądźmy zwiastunami Dobrej Nowiny. Niech nasze dobre uczynki świadczą wobec świata o Bożym Miłosierdziu, które jest wśród nas.

Dyrekcja i pracownicy Caritas Archidiecezji Łódzkiej