Dom w Tuszynie Lesie - mamy strop!

Caritas poszukuje szkoleniowca: BHP w praktyce

W związku z realizacją projektu  „Pomysł na siebie” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty podmioty zainteresowane wykonaniem zadania: przeprowadzenie szkolenia „BHP w praktyce” dla uczestników/uczestniczek projektu „Pomysł na siebie” osób fizycznych bezpośrednio korzystających z interwencji EFS, zagrożonych ubóstwem lub wykluczeniem społecznym wymagających aktywizacji społecznej.

Caritas poszukuje szkoleniowca: Pierwsza pomoc

W związku z realizacją projektu  „Pomysł na siebie” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty podmioty zainteresowane wykonaniem zadania: przeprowadzenie szkoleń „Pierwsza pomoc” dla uczestników/uczestniczek projektu „Pomysł na siebie” osób fizycznych bezpośrednio korzystających z interwencji EFS, zagrożonych ubóstwem lub wykluczeniem społecznym wymagających aktywizacji społecznej.

29 grudnia 2016
Opieka nad osobą starszą i niepełnosprawną - rozeznanie rynku

W związku z realizacją projektu  „Pomysł na siebie” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty podmioty zainteresowane wykonaniem zadania: przeprowadzenie szkolenia „Opieka nad osobą starszą i niepełnosprawną” dla 12 uczestniczek/ uczestników projektu „Pomysł na siebie” osób fizycznych bezpośrednio korzystających z interwencji EFS, zagrożonych ubóstwem lub wykluczeniem społecznym wymagających aktywizacji społecznej.

7 lutego 2017
Caritas poszukuje szkoleniowca z zakresu: Organizacja zaopatrzenia i przyjmowanie dostaw

W związku z realizacją projektu „Pomysł na siebie”, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty osoby zainteresowane wykonaniem zadania: przeprowadzenie szkolenia „Organizacja zaopatrzenia i przyjmowanie dostaw” dla 16 uczestniczek/uczestników projektu „Pomysł na siebie”.

Pomoc pogorzelcom z Tomaszewicza

pogorzelcy_2016_1Poprzez platformę Dobromat24.pl można przyłączyć się do zbiórki funduszy na remont i wyposażenie mieszkania Państwa Dziedzickich, pogorzelców z ul. Tomaszewicza w Łodzi. Państwo Mariola i Paweł Dziedziccy mieszkają w Łodzi, przy ul. Tomaszewicza. Pani Mariola jest emerytowaną nauczycielką, a pan Paweł pracuje jako taksówkarz. W jednej chwili stanęli w obliczu śmiertelnego zagrożenia. W nocy, z 29 na 30 października 2016 roku, na klatce schodowej na X piętrze wieżowca, tuż obok drzwi państwa Dziedzickich wybuchł pożar.