Dom w Tuszynie Lesie - mamy strop!

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020

FEAD_2014_2020_500Caritas Archidiecezji Łódzkiej  realizuje Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020, współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym. Wsparcie mogą uzyskać podopieczni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi na podstawie skierowania.

Caritas poszukuje szkoleniowca: "Obsługa klienta w praktyce"

W związku z realizacją projektu  "Pomysł na siebie", współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty osoby zainteresowane wykonaniem zadania: przeprowadzenie szkolenia "Obsługa klienta w praktyce" dla 16 uczestniczek/uczestników projektu "Pomysł na siebie" - osób fizycznych, bezpośrednio korzystających z interwencji EFS, zagrożonych ubóstwem lub wykluczeniem społecznym, wymagających aktywizacji społecznej.

Życzenia na Boże Narodzenie 2016

życzenia BN 2016

Idźcie na cały świat i głoście Ewangelię całemu stworzeniu
(Mk 16, 15)

W tę wyjątkową Noc, w Betlejem, Miłosierdzie przyszło na świat.
Tej Bożej Miłości doświadczamy na co dzień, we wszystkich okolicznościach życia.
W ten świąteczny czas idźmy i głośmy, bądźmy zwiastunami Dobrej Nowiny. Niech nasze dobre uczynki świadczą wobec świata o Bożym Miłosierdziu, które jest wśród nas.

Dyrekcja i pracownicy Caritas Archidiecezji Łódzkiej

Caritas poszukuje wizażystki / wizażysty

Caritas Archidiecezji Łódzkiej, w związku z realizacją projektu „Pomysł na siebie” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, poszukuje kandydata/kandydatki na stanowisko wizażysta/wizażystka. Do osoby zatrudnionej na tym stanowisku należeć będzie przygotowanie konspektu, przeprowadzenie zajęć grupowych dla kobiet (2 grupy x 10 h szkoleniowych) i mężczyzn (1 grupa x 5 h szkoleniowych).

Wigila Caritas dla 500 osób

wigilia_2016_1500 osób zasiadło przy wigilijnym stole przygotowanym przez Caritas Archidiecezji Łódzkiej w sobotę, 17 grudnia 2016 roku, w sali gimnastycznej Wyższego Seminarium Duchownego w Łodzi, przy ul. św. Stanisława 14. Spotkanie wigilijne zorganizowane zostało dla podopiecznych 3 świetlic środowiskowych, 2 Domów Dziennego Pobytu, Ośrodka Aktywizacji Zawodowej i Społecznej, Zakładu Aktywności Zawodowej i Punktu Pomocy Charytatywnej. Posługę sprawowali pracownicy wszystkich jednostek Caritas. Zanim zaproszeni zasiedli do stołu wigilijnego, spotkali się na mszy świętej w łódzkiej archikatedrze. Uroczystej liturgii o godz. 12.00 przewodniczył Ksiądz Arcybiskup Marek Jędraszewski Metropolita Łódzki.