Kromka chleba dla sąsiada 2019

XIV Pielgrzymka do Krakowa - Łagiewnik

pielgrzymka_caritas_2017W sobotę, 29 kwietnia 2017 roku, odbyła się XIV Pielgrzymka Pracowników i Wolontariuszy Caritas do Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Krakowie – Łagiewnikach. Z archidiecezji łódzkiej autokarami wyruszyło ok. 200 pielgrzymów. Pielgrzymka odbyła się pod hasłem „Czy jesteście zdolni do marzeń?”.

Zakończenie przyjmowania PITów

Pit-koniec

W piątek, 21 kwietna 2017, zakończyliśmy przyjmowanie PITów. Wszystkim Państwu, którzy nam zaufali zarówno przekazując dokumenty do rozliczenia, jak równie przekazując swój 1% serdecznie dziękujemy. W tym roku z pomocy Caritas w rozliczeniu PIT skorzystało prawie 1700 podatników. Podobnie jak w ubiegłym roku było uruchomionych 7 punktów na terenie Łodzi, gdzie można było zgłosić się z dokumentami.

Nagrody w krzyżówce "BEZ RESZTY" 2017

losowanie_krzyżówka_2017W dniu 21 kwietnia 2017 roku komisja redakcyjna gazety "BEZ RESZTY" rozlosowała nagrody za prawidłowe rozwiązanie krzyżówki w siódmym numerze naszej gazety. Do przewidzianego regulaminem krzyżówki terminu nadsyłania odgadniętego hasła, nadesłano 34 odpowiedzi, z czego 30 spełniły wymogi regulaminowe. Przypominamy, że z prawidłowo rozwiązanej krzyżówki należało ułożyć hasło: JEDEN PROCENT Z MIŁOŚCI. Poniżej prezentujemy wyniki losowania. Gratulujemy nagrodzonym!

Caritas rozlicza PITy

bezpłatnie PIT 1Od początku lutego 2017 roku, każdy, kto chce rozliczyć swój podatek za 2016 rok może zgłosić się do jednej z placówek Caritas Archidiecezji Łódzkiej w Łodzi. W tym roku, oprócz rozliczenia podatku i przekazania 1%, Caritas może również przesłać rozliczoną deklarację do urzędu skarbowego drogą elektroniczną. W zeszłym roku z pomocy Caritas w rozliczeniu PIT skorzystało prawie 1600 podatników. Podobnie jak w ubiegłym roku, uruchomiliśmy 7 punktów na terenie Łodzi, gdzie można zgłosić się z dokumentami.

Kolonie letnie Caritas 2017

kolonie2017_1_OKCaritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza dzieci na kolonie letnie pod hasłem „W 14 dni dookoła świata”. Organizując kolonie letnie pod tym hasłem chcemy zaprosić dzieci i młodzież do wędrówki śladami Świętego Jana Pawła II. Zgodnie z tegorocznym hasłem duszpasterskim "Idźcie i głoście" każdego dnia będziemy "podróżować" w miejsca, które podczas swoich licznych podróży odwiedził Ojciec Święty. Łódzka Caritas jest organizatorem wypoczynku letniego od 27 lat.