Wielkanoc 2019

Nagrody w krzyżówce "BEZ RESZTY" 2019

BR2019_losowanie_nagrodW dniu 17 kwietnia 2019 roku komisja redakcyjna gazety "BEZ RESZTY" rozlosowała nagrody za prawidłowe rozwiązanie krzyżówki w dziewiątym numerze naszej gazety. Do przewidzianego regulaminem krzyżówki terminu nadsyłania odgadniętego hasła, nadesłano 27 poprawnych odpowiedzi. Przypominamy, że z prawidłowo rozwiązanej krzyżówki należało ułożyć hasło: POZNAJ I POMÓŻ. Poniżej prezentujemy wyniki losowania. Gratulujemy nagrodzonym! O wygranej powiadomimy Państwa telefonicznie.

Łóżka pielęgnacyjne od Wspólnoty Freiburg

wspólnota freiburg 2W czwartek, 4 kwietnia 2019 roku, przedstawiciele niemieckiej Wspólnoty Freiburg przekazali darowiznę dla Caritas Archidiecezji Łódzkiej, w postaci dwóch łóżek pielęgnacyjnych. To już kolejna darowizna specjalistycznych łóżek, które przekazują nasi Przyjaciele z Freiburga. Łóżka dla chorych będzie można wypożyczać z magazynu łódzkiej Caritas. W imieniu chorych i ich rodzin serdecznie dziękujemy za wsparcie i zapewniamy naszych Darczyńców o pamięci w modlitwie.

Miłość i Miłosierdzie - pokaz filmu z udziałem twórców

Miłość_i_Miłosierdzie_1Caritas Archidiecezji Łódzkiej i Kino Charlie organizują specjalny pokaz premierowy filmu "Miłość i Miłosierdzie", ze specjalnym udziałem twórców: Michała Kondrata - reżysera i Kamili Kamińskiej - aktorki, która wcieliła się w  rolę św. Faustyny Kowalskiej. Pokaz odbędzie się w najbliższą środę, 3 kwietnia 2019 roku, w kinie Charlie w Łodzi. Słowo wstępne przed pokazem filmu wygłosi Ksiądz Arcybiskup Grzegorz Ryś Metropolita Łódzki, zaś po seansie odbędzie się spotkanie z twórcami. Film wchodzi do kin w całej Polsce, w piątek, 29 marca.

XVI Zbiórka Żywności Caritas

zbiórka_grudzień_2017_240W piątek i sobotę, 29 i 30 marca 2019 roku, Caritas Archidiecezji Łódzkiej organizuje kolejną, szesnastą, zbiórkę żywności  w ramach Zbiórki Żywności Caritas w Polsce. Na terenie naszej archidiecezji zbiórka zostanie przeprowadzona w 92 sklepach sieci m.in. Biedronka, Lidl, Carrefour, Tesco,  POLOmarket czy Kaufland, ale również mniejszych sieci handlowych i lokalnych placówkach w Łodzi i wielu miejscowości na terenie archidiecezji łódzkiej. Serdecznie prosimy o hojne wsparcie.

Bez Reszty 2019

BR2019_1Czy sztafeta pokoleń to wyścig o pierszeństwo? Czy możliwa jest przyjaźń mimo różnic międzypokoleniowych? Czy istniej recepta na starość? To tylko niektóre z tematów poruszanych w kolejnym, dziewiątym wydaniu gazety Bez Reszty. Wydawcą czasopisma jest Caritas Archidiecezji Łódzkiej. W gazecie znajdziemy również m.in. najnowsze wieści z Caritas oraz zaproszenie na turnusy rehabilitacyjne w Drzewocinach. Są też stałe rubryki - przepisy kulinarne i krzyżówka. "Bez Reszty" dostępna jest od 27 marca 2019 roku. Pismo rozdawane jest na kilkudziesięciu najbardziej ruchliwych skrzyżowaniach Łodzi, a także w parafiach archidiecezji łódzkiej. Jego nakład wynosi 50 tysięcy egzemplarzy.