Uczynki Caritas- Grzeszących upominać

Zbiórka na charytatywną działalność Caritas

skarbonka_zbiórka_3W niedzielę, 31 lipca 2016 roku we wszystkich kościołach i parafiach archidiecezji łódzkiej odbędzie się zbiórka do puszek na charytatywną działalność Caritas Archidiecezji Łódzkiej. To jedna z trzech corocznych zbiórek, których celem jest wsparcie codzinnej działalności na rzecz najuboższych mieszkańców naszej archidiecezji. - To okazja, by przekazać swój drugi procent, ten z miłości - zachęca ks. Andrzej Partyka, dyrektor łódzkiej Caritas. Prosimy o hojne wsparcie.

Finał ŚDM 2016 w Łodzi - byliśmy tam!

SDM_Atlas_Arena_224 lipca 2016 roku w Atlas Arena w Łodzi odbyło się spotkanie kończące diecezjalny etap Światowych Dniach Młodzieży 2016 w archidiecezji łódzkiej. Uroczysta msza święta zgromadziła kilkanaście tysięcy pielgrzymów z całego świata, rodziny, które ich przyjęły pod swój dach oraz setki wolontariuszy ŚDM. Po liturgii wszyscy spożyli posiłek, który wydawali pracownicy i wolontariusze Caritas Archidiecezji Łódzkiej oraz pracownicy firmy Fabryka Przysmaków & Garden Party Catering. Wieczór zakończył koncert uwielbienia przygotowany przez wspólnotę Chemin Neuf.

Caritas poszukuje szkoleniowca: "Fakturowanie"

W związku z realizacją projektu „Pomysł na siebie” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Caritas Archidiecezji Łódzkiej poszukuje szkoleniowca do przeprowadzenia szkolenia „Fakturowanie” dla 10 uczestniczek/uczestników, które będzie trwało 12 h szkoleniowych i zakończy się odpowiednim egzaminem potwierdzającym zdobyte kwalifikacje.

Caritas poszukuje szkoleniowca: "Opieka nad osobą starszą i niepełnosprawną"

W związku z realizacją projektu "Pomysł na siebie" współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty podmioty zainteresowane wykonaniem zadania: przeprowadzenie szkolenia "Opieka nad osobą starszą i niepełnosprawną".

Caritas poszukuje opiekunów nad osobami zależnymi (dzieci do 7 lat)

W związku z realizacją projektu "Pomysł na siebie", współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty. Przedmiotem zamówienia jest sprawowanie opieki nad osobami zależnymi (dziećmi do lat 7) w trakcie trwania zajęć.