Bezdomni - pan Mariusz

Ma tematyczne spotkania

logo mBank sowaW Świetlicach Caritas Archidiecezji Łódzkiej rozpoczęła się realizacja projektu "Ma tematyczne spotkania czyli świetlicowe tematyczne spotkania z matematyką". Projekt ten, to swoista podróż matematyczna od jednostek miar poprzez figury płaskie i przestrzenne, aż do symetrii. Każda ze świetlic będzie odwiedzać poszczególne przystanki wtajemniczenia matematycznego, na których będzie zdobywać wiedzę oraz wykonywać określone zadania, za których realizację będzie otrzymywać punkty. Wakacyjną podróż zakończy gra miejska, podsumowująca wiedzę i zdobytą punktację. Na finał projektu uczestnicy otrzymają nagrody indywidualne oraz grupowe dla świetlic o profilu matematyczno – logicznym.

Caritas poszukuje szkoleniowca: "Opieka nad osobą starszą i niepełnosprawną"

W związku z realizacją projektu  "Pomysł na siebie", współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkolenia "Opieka nad osobą starszą i niepełnosprawną".

Caritas poszukuje szkoleniowca: "Obsługa klienta w praktyce"

W związku z realizacją projektu  "Pomysł na siebie", współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty osoby zainteresowane wykonaniem zadania: przeprowadzenie szkolenia "Obsługa klienta w praktyce" dla 10 uczestniczek/uczestników projektu "Pomysł na siebie" - osób fizycznych, bezpośrednio korzystających z interwencji EFS, zagrożonych ubóstwem lub wykluczeniem społecznym, wymagających aktywizacji społecznej.

Caritas poszukuje dostawcy opału

opał_ręceCaritas Archidiecezji Łódzkiej realizuje projekt w ramach „Programu wspierającego rozwiązywanie problemu bezdomności, Edycja 2016”, zgodnie z umową nr DPS/B/052/2016, ze środków Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej. Jednym z działań jest zakup opału dla osób zagrożonych bezdomnością lub wychodzących z bezdomności. W związku z powyższym, zapraszamy do złożenia oferty dotyczącej sprzedaży opału.

Akademia Seniora już otwarta!

seniorzy_2013_1Pod koniec czerwca rozpoczęliśmy realizację projektu „Akademia Seniora”, który jest współfinansowany ze środków Rządowego Programu Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020, edycja 2016. Do udziału w projekcie zapraszamy seniorów w wieku 60+ z województwa łódzkiego. Zainteresowani będą mogli wziąć udział w warsztatach komputerowych, warsztatach kulinarnych, spotkaniach z prawnikiem, warsztatach związanych z regionami Polski oraz zwiedzaniu ziemi łowickiej.