Uczynki Caritas- Więźniów pocieszać

Caritas poszukuje opiekunów osób zależnych (dzieci do lat 7)

W związku z realizacją projektu "Pomysł na siebie", współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty. Przedmiotem zamówienia jest sprawowanie opieki nad osobami zależnymi (dziećmi do lat 7) w trakcie trwania zajęć.

Dziewczynka w Oknie Życia w Łodzi

dziecko w oknie życia 22042016W piątkowe popołudnie, 22 kwietnia 2016 roku, o godz. 15:20, w domu Sióstr Urszulanek w Łodzi, przy ul. Obywatelskiej 60 odezwał się alarm. - To Okno Życia - stwierdziła s. Teresa i pobiegła, żeby sprawdzić, co się dzieje. Rzeczywiście, w tzw. ciepłym gniazdku leżała dziewczynka. - Urodziła się pewnie dzisiaj - opowiadają siostry - pępowina jest jeszcze świeża. Dziecko było czyściutko ubrane i spokojne. Przed wyjazdem do szpitala siostry ochrzciły dziewczynkę "z wody" nadając jej imiona Maria Urszula. To już siódme dziecko, które zostało znalezione w Oknach Życia na terenie archidiecezji łódzkiej.

Caritas poszukuje dostawcy usługi cateringowej

W związku z realizacją projektu "Pomysł na siebie", współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty na realizację zamówienia polegającego na świadczeniu usługi cateringowej dla 72 uczestniczek/uczestników wyżej wymienionego projektu.

Nagrody w krzyżówce "BEZ RESZTY" 2016

BR_losowanie_2016_1W dniu 18 kwietnia 2016 roku komisja redakcyjna gazety "BEZ RESZTY" rozlosowała nagrody za prawidłowe rozwiązanie krzyżówki w szóstym numerze naszej gazety. Do przewidzianego regulaminem krzyżówki terminu nadsyłania odgadniętego hasła, nadesłano 47 odpowiedzi, z czego 42 spełniły wymogi regulaminowe. Przypominamy, że z prawidłowo rozwiązanej krzyżówki należało ułożyć hasło: BĄDŹ MIŁOSIERNY. Poniżej prezentujemy wyniki losowania. Gratulujemy nagrodzonym!

Turnusy rehabilitacyjne Caritas 2016 w Drzewocinach

turnus_seniorzy_2013_1Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza na tegoroczne turnusy rehabilitacyjne w Ośrodku Rehabilitacyjno-Wypoczynkowym w Drzewocinach k/Dłutowa. Nasz ośrodek usytuowany jest w lesie sosnowo-liściastym, w dolinie rzeki Grabi. Okolica ma swoisty mikroklimat i czyste powietrze, zapewniając uczestnikom zdrowy, regenerujący siły wypoczynek. Na terenie ośrodka znajdują się: parking, alejki spacerowe, plac zabaw, boisko do piłki siatkowej, nożnej i koszykówki, kaplica i budynek rehabilitacyjny. Zapraszamy na aktywny wypoczynek dorosłych i dzieci.