Dom w Tuszynie Lesie - mamy strop!

Caritas poszukuje szkoleniowca: "Obsługa klienta w praktyce"

W związku z realizacją projektu  "Pomysł na siebie", współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty osoby zainteresowane wykonaniem zadania: przeprowadzenie szkolenia "Obsługa klienta w praktyce" dla 10 uczestniczek/uczestników projektu "Pomysł na siebie" - osób fizycznych, bezpośrednio korzystających z interwencji EFS, zagrożonych ubóstwem lub wykluczeniem społecznym, wymagających aktywizacji społecznej.

Caritas poszukuje dostawcy opału

opał_ręceCaritas Archidiecezji Łódzkiej realizuje projekt w ramach „Programu wspierającego rozwiązywanie problemu bezdomności, Edycja 2016”, zgodnie z umową nr DPS/B/052/2016, ze środków Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej. Jednym z działań jest zakup opału dla osób zagrożonych bezdomnością lub wychodzących z bezdomności. W związku z powyższym, zapraszamy do złożenia oferty dotyczącej sprzedaży opału.

Akademia Seniora już otwarta!

seniorzy_2013_1Pod koniec czerwca rozpoczęliśmy realizację projektu „Akademia Seniora”, który jest współfinansowany ze środków Rządowego Programu Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020, edycja 2016. Do udziału w projekcie zapraszamy seniorów w wieku 60+ z województwa łódzkiego. Zainteresowani będą mogli wziąć udział w warsztatach komputerowych, warsztatach kulinarnych, spotkaniach z prawnikiem, warsztatach związanych z regionami Polski oraz zwiedzaniu ziemi łowickiej.

Caritas poszukuje wizażystki / wizażysty

Caritas Archidiecezji Łódzkiej, w związku z realizacją projektu „Pomysł na siebie” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, poszukuje kandydata/kandydatki na stanowisko wizażysta/wizażystka.

Dzień Rodzica 2016

dzien_rodzica_2016W dniu 22 czerwca 2016 roku dzieci ze Świetlicy Środowiskowej Caritas, przy ul. Gdańskiej 111, w Łodzi, wraz z opiekunami, zorganizowały Dzień Rodzica. Po krótkim zebraniu i omówieniu z rodzicami spraw bieżących, dzieci przedstawiły część artystyczną. Były wierszyki dla mamy i taty, pokazy taneczne i konkursy dla rodziców. Na zakończenie każdy uczestnik mógł napełnić swój brzuch pyszną kiełbaską z grilla. Wszystkim dopisywały świetne humory, aż trudno było się rozstać.