Dom w Tuszynie Lesie - mamy strop!

Caritas poszukuje dostawcy usługi cateringowej

W związku z realizacją projektu "Pomysł na siebie", współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty na realizację zamówienia polegającego na świadczeniu usługi cateringowej dla 72 uczestniczek/uczestników wyżej wymienionego projektu.

Nagrody w krzyżówce "BEZ RESZTY" 2016

BR_losowanie_2016_1W dniu 18 kwietnia 2016 roku komisja redakcyjna gazety "BEZ RESZTY" rozlosowała nagrody za prawidłowe rozwiązanie krzyżówki w szóstym numerze naszej gazety. Do przewidzianego regulaminem krzyżówki terminu nadsyłania odgadniętego hasła, nadesłano 47 odpowiedzi, z czego 42 spełniły wymogi regulaminowe. Przypominamy, że z prawidłowo rozwiązanej krzyżówki należało ułożyć hasło: BĄDŹ MIŁOSIERNY. Poniżej prezentujemy wyniki losowania. Gratulujemy nagrodzonym!

Turnusy rehabilitacyjne Caritas 2016 w Drzewocinach

turnus_seniorzy_2013_1Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza na tegoroczne turnusy rehabilitacyjne w Ośrodku Rehabilitacyjno-Wypoczynkowym w Drzewocinach k/Dłutowa. Nasz ośrodek usytuowany jest w lesie sosnowo-liściastym, w dolinie rzeki Grabi. Okolica ma swoisty mikroklimat i czyste powietrze, zapewniając uczestnikom zdrowy, regenerujący siły wypoczynek. Na terenie ośrodka znajdują się: parking, alejki spacerowe, plac zabaw, boisko do piłki siatkowej, nożnej i koszykówki, kaplica i budynek rehabilitacyjny. Zapraszamy na aktywny wypoczynek dorosłych i dzieci.

Caritas poszukuje wychowawcy do pracy na świetlicy

Caritas Archidiecezji Łódzkiej poszukuje wychowawcy w wymiarze pełnego etatu do pracy w  Specjalistycznej Świetlicy Środowiskowej. Wymagane wykształcenie wyższe na kierunku pedagogika, pedagogika specjalna, praca socjalna, nauki o rodzinie lub na innym kierunku, którego program obejmuje resocjalizację, pedagogikę opiekuńczo-wychowawczą. CV wraz z listem motywacyjnym należy przesyłać do 25 kwietnia 2016 roku na adres: k.sekieta@toya.net.pl.

Pielgrzymi w krakowskich Łagiewnikach

Łagiewniki_2016_240W dniu 9 kwietnia 2016 roku pod hasłem "Słudzy miłosierdzia" odbyła się XIII Pielgrzymka Pracowników i Wolontariuszy Caritas do Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Krakowie Łagiewnikach. Spotkali się na niej przedstawiciele 26 diecezjalnych Caritas z całej Polski. Archidiecezja łódzka reprezentowana była przez liczną grupę prawie 300 pielgrzymów z Łodzi, Pabianic, Zgierza, Ksawerowa, Rzgowa, Dobronia i Kaszewic. Tworzyli ją członkowie Parafialnych Zespołów Caritas, dzieci i młodzież ze Szkolnych Kół Caritas, wolontariusze indywidualni działający we współpracy z Biurem Wolontariatu oraz osoby znajdujące się pod opieką Zespołu Domowej Opieki Hospicyjnej Caritas. Pielgrzymom towarzyszyli księża dyrektorzy, kapłani współdziałający w parafiach z grupami Caritas i pracownicy Biura Wolontariatu.