Kromka chleba dla sąsiada 2019

Tornister Pełen Uśmiechów 2016 - podsumowanie

TPU_2016_11500 szkolnych wyprawek skompletowali wierni archidiecezji łódzkiej w ramach kampanii charytatywnej Caritas Archidiecezji Łódzkiej, pod hasłem „Tornister pełen uśmiechów”. Akcja przeprowadzona została we współpracy z 42 parafiami. Tornistry i plecaki zakupiliśmy ze środków pozyskanych z 1% podatku. Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy wrzucili w tym roku swój uśmiech do szkolnych tornistrów.

Wyprawki szkolne dla dzieci ze świetlic Caritas

święcenie tornistrów_2016Dzieci i młodzież - podopieczni świetlic środowiskowych Caritas otrzymali wyprawki szkolne w ramach akcji "Tornister pełen usmiechów 2016". Poświęcenie i wręczenie tornistrów odbyło się 9 września 2016 roku, podczas mszy świętej na rozpoczęcie roku szkolnego w świetlicach Caritas. Wszystkim, którzy włączyli się do akcji serdecznie dziękujemy!

Trwają „Wakacje z matematyką”

wakacje z matematykąOd początku lipca podopieczni specjalistycznych świetlic środowiskowych oraz świetlicy w formie podwórkowej biorą udział w zajęciach matematycznych. Do tej pory wychowankowie zgłębili świat jednostek miar, figur płaskich oraz poszukiwali symetrii. Robili pomiary i sprawdzali kto ma najdłuższe nogi, a kto posiada największą głowę.

Caritas poszukuje szkoleniowca do prowadzenia warsztatów informatycznych

Caritas Archidiecezji Łódzkiej/Specjalistyczna Świetlica Środowiskowa, realizator projektu „Pepiniera” skierowanego do dzieci i młodzieży w wieku 9 – 16 lat, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014 – 2020 poszukuje kandydatki/kandydata na stanowisko szkoleniowca do prowadzenia warsztatów informatycznych.

Caritas poszukuje doradcy zawodowego

Caritas Archidiecezji Łódzkiej/Specjalistyczna Świetlica Środowiskowa, realizator projektu „Pepiniera” skierowanego do dzieci i młodzieży w wieku 9 – 16 lat, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014 – 2020 poszukuje kandydatki/kandydata na stanowisko doradcy zawodowego.