Kromka chleba dla sąsiada 2019

Caritas poszukuje dostawcy usługi cateringowej

W związku z realizacją projektu "Pepiniera", współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Caritas Archidiecezji Łódzkiej/Specjalistyczna Świetlica Środowiskowa zaprasza do złożenia oferty na realizację zamówienia polegającego na świadczeniu usługi cateringowej dla 160 uczestniczek/ uczestników wyżej wymienionego projektu.

Zakończył się I turnus kolonijny

kolonie_2016Za nami pierwszy turnus kolonijny. Uczestnicy odpoczywali w Ośrodku Rehabilitacyjno – Wypoczynkowym w Drzewocinach. Dzieci i młodzież zamienili się w biblijnych detektywów. Przez 2 tygodnie wcielali się w tropicieli świętej księgi. Uczestnicy tropili rośliny, z których potem przygotowali zielniki. Wykonywali misje specjalne podczas zabaw fabularyzowanych.

Tornister pełen uśmiechów 2016

tornister_1Zapraszamy do włączenia się do kampanii charytatywnej Caritas Archidiecezji Łódzkiej, pod hasłem „Tornister pełen uśmiechów”, której celem jest skompletowanie i przekazanie najuboższym dzieciom z archidiecezji łódzkiej wyprawek szkolnych. Akcję prowadzimy we współpracy z parafiami. Tornistry i plecaki zakupiliśmy ze środków pozyskanych z 1% podatku. Wiele ubogich dzieci nie ma swojego tornistra - możemy to zmienić. Podarujmy im Tornister Pełen Uśmiechów!

Szkolenia zawodowe w ramach projektu "Pomysł na siebie"

Rozpoczynamy szkolenia zawodowe w ramach projektu "Pomysł na siebie". Zajecia odbywają się w Biurze Projektu Caritas Archidiecezji Łódzkiej, przy ul. M.Gogola 12, w Centrum szkolenia kursowego DOCTUS, przy ul. Andrzeja Struga 26 oraz w Akademii Zdrowia, ul. Kilińskiego 21. Poniżej prezentujemy harmonogram zajęć.

Zbiórka na charytatywną działalność Caritas

skarbonka_zbiórka_3W niedzielę, 31 lipca 2016 roku we wszystkich kościołach i parafiach archidiecezji łódzkiej odbędzie się zbiórka do puszek na charytatywną działalność Caritas Archidiecezji Łódzkiej. To jedna z trzech corocznych zbiórek, których celem jest wsparcie codzinnej działalności na rzecz najuboższych mieszkańców naszej archidiecezji. - To okazja, by przekazać swój drugi procent, ten z miłości - zachęca ks. Andrzej Partyka, dyrektor łódzkiej Caritas. Prosimy o hojne wsparcie.