Kromka chleba dla sąsiada 2019

Finał ŚDM 2016 w Łodzi - byliśmy tam!

SDM_Atlas_Arena_224 lipca 2016 roku w Atlas Arena w Łodzi odbyło się spotkanie kończące diecezjalny etap Światowych Dniach Młodzieży 2016 w archidiecezji łódzkiej. Uroczysta msza święta zgromadziła kilkanaście tysięcy pielgrzymów z całego świata, rodziny, które ich przyjęły pod swój dach oraz setki wolontariuszy ŚDM. Po liturgii wszyscy spożyli posiłek, który wydawali pracownicy i wolontariusze Caritas Archidiecezji Łódzkiej oraz pracownicy firmy Fabryka Przysmaków & Garden Party Catering. Wieczór zakończył koncert uwielbienia przygotowany przez wspólnotę Chemin Neuf.

Caritas poszukuje szkoleniowca: "Fakturowanie"

W związku z realizacją projektu „Pomysł na siebie” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Caritas Archidiecezji Łódzkiej poszukuje szkoleniowca do przeprowadzenia szkolenia „Fakturowanie” dla 10 uczestniczek/uczestników, które będzie trwało 12 h szkoleniowych i zakończy się odpowiednim egzaminem potwierdzającym zdobyte kwalifikacje.

Caritas poszukuje szkoleniowca: "Opieka nad osobą starszą i niepełnosprawną"

W związku z realizacją projektu "Pomysł na siebie" współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty podmioty zainteresowane wykonaniem zadania: przeprowadzenie szkolenia "Opieka nad osobą starszą i niepełnosprawną".

Caritas poszukuje opiekunów nad osobami zależnymi (dzieci do 7 lat)

W związku z realizacją projektu "Pomysł na siebie", współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty. Przedmiotem zamówienia jest sprawowanie opieki nad osobami zależnymi (dziećmi do lat 7) w trakcie trwania zajęć.

Ma tematyczne spotkania

logo mBank sowaW Świetlicach Caritas Archidiecezji Łódzkiej rozpoczęła się realizacja projektu "Ma tematyczne spotkania czyli świetlicowe tematyczne spotkania z matematyką". Projekt ten, to swoista podróż matematyczna od jednostek miar poprzez figury płaskie i przestrzenne, aż do symetrii. Każda ze świetlic będzie odwiedzać poszczególne przystanki wtajemniczenia matematycznego, na których będzie zdobywać wiedzę oraz wykonywać określone zadania, za których realizację będzie otrzymywać punkty. Wakacyjną podróż zakończy gra miejska, podsumowująca wiedzę i zdobytą punktację. Na finał projektu uczestnicy otrzymają nagrody indywidualne oraz grupowe dla świetlic o profilu matematyczno – logicznym.