Dom w Tuszynie Lesie - mamy strop!

Podopieczni Świetlicy z wizytą w MOS

nie wymiękaj_MOSW dniu 9 grudnia (środa) podopieczni Specjalistycznej Świetlicy Środowiskowej Caritas przy ul. Piotrkowskiej 85 wzięli udział w kolejnych, trzecich, już zajęciach terenowych realizowanych w ramach w ramach projektu Promowanie zdrowego stylu życia w trzeźwości i abstynencji wśród dzieci i młodzieży z rodzin alkoholowych „Nie wymiękaj”.

Caritas i Centrum Handlowe Guliwer dla dzieci

Guliwer_2015_1W dniach 11 - 13 grudnia 2015 roku Caritas Archidiecezji Łódzkiej i Centrum Handlowe Guliwer w Łodzi, przy ul. Kolumny 6/36, zapraszają do udziału w akcji charytatywnej "Drzewko serc". Celem akcji jest zebranie zabawek i pieniędzy na przygotowanie prezentów świątecznych dla dzieci, będących pod opieką łódzkiej Caritas. Każdy, kto w dniach zrobi zakupy w C.H. Guliwer może włączyć się w akcję i zostać Świętym Mikołajem. Wystarczy wpisać na kuponie, który jest dostępny u wolontariuszy Caritas, numer paragonu i wrzucić kupon do skarbonki.

Ostatnie ujęcia filmu "Nie wymiękaj"

nie wymiękaj_kadrPodopieczni wychowankowie Specjalistycznej Świetlicy Środowiskowej Caritas przy ul. Piotrkowskiej 85 wytrwale pracują nad realizacją filmu profilaktycznego „Nie wymiękaj” kręconego w ramach projektu Promowanie zdrowego stylu życia w trzeźwości i abstynencji wśród dzieci i młodzieży z rodzin alkoholowych „Nie wymiękaj”. Kolejne 7 już spotkanie z kamerą w dniu 8 grudnia (wtorek) było ostatnim dniem kręcenia filmu.

IX Zbiórka Żywności Caritas

zbiorka_grudzien_2013_1W piątek i sobotę, 11 i 12 grudnia 2015 roku, Caritas Archidiecezji Łódzkiej organizuje kolejną, dziewiątą, zbiórkę żywności  w ramach Zbiórki Żywności Caritas w Polsce. Na terenie naszej archidiecezji zbiórka zostanie przeprowadzona w 90 sklepach sieci m.in. Biedronka, Kaufland, Carrefour, Piotr i Paweł, Mila oraz Polomarket w Łodzi, Pabianicach, Tomaszowie Mazowieckim,  Łasku,  Konstantynowie, Bełchatowie, Ksawerowie, Zgierzu,  Strykowie, Poddębicach, Piotrkowie Trybunalskim, Tuszynie, Moszczenicy, Koluszkach, Brzezinach i Rzgowie.

Metropolita Łódzki z podarunkami u dzieci

serce_2015_3_abpKsiądz Arcybiskup Marek Jędraszewski odwiedził wielodzietną rodzinę, którą obdarował dobrym słowem i prezentami. Wszystko to w ramach 13. już edycji akcji charytatywnej dla dzieci "Serce na gwiazdkę", prowadzonej przez Caritas. Metropolita Łódzki już kolejny raz wyruszył na spotkanie z łódzkimi rodzinami. Jak mówił zawsze towarzyszą mu duże emocje, przejęcie i troska o tych, których spotyka.