Konferencja prasowa przed Światowym Tygodniem Ubogich 2019 w Łodzi

Bądźmy w kontakcie - aplikacja Caritas

aplikacja_1W dzisiejszych czasach lubimy mieć wszystko pod ręką. Dosłownie. Dlatego coraz częściej korzystamy z aplikacji mobilnych, które dostępne w naszych smartfonach dostarczają dodatkowe możliwości w porównaniu do stron internetowych, no i są pod ręką. Stąd pomysł na aplikację mobilną Caritas, którą już dziś można zainstalować w swoim telefonie. Co znajdziemy w aplikacji Caritas?

Turnusy rehabilitacyjne Caritas 2019 w Drzewocinach

turnus_seniorzy_2013_1Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza na tegoroczne turnusy rehabilitacyjne w Ośrodku Rehabilitacyjno-Wypoczynkowym w Drzewocinach k/Dłutowa. Nasz ośrodek usytuowany jest w lesie sosnowo-liściastym, w dolinie rzeki Grabi. Okolica ma swoisty mikroklimat i czyste powietrze, zapewniając uczestnikom zdrowy, regenerujący siły wypoczynek. Na terenie ośrodka znajdują się: parking, alejki spacerowe, plac zabaw, boisko do piłki siatkowej, nożnej i koszykówki, kaplica i budynek rehabilitacyjny. Zapraszamy na aktywny wypoczynek dorosłych i młodzież.

Nagrody w krzyżówce "BEZ RESZTY" 2019

BR2019_losowanie_nagrodW dniu 17 kwietnia 2019 roku komisja redakcyjna gazety "BEZ RESZTY" rozlosowała nagrody za prawidłowe rozwiązanie krzyżówki w dziewiątym numerze naszej gazety. Do przewidzianego regulaminem krzyżówki terminu nadsyłania odgadniętego hasła, nadesłano 27 poprawnych odpowiedzi. Przypominamy, że z prawidłowo rozwiązanej krzyżówki należało ułożyć hasło: POZNAJ I POMÓŻ. Poniżej prezentujemy wyniki losowania. Gratulujemy nagrodzonym! O wygranej powiadomimy Państwa telefonicznie.

Łóżka pielęgnacyjne od Wspólnoty Freiburg

wspólnota freiburg 2W czwartek, 4 kwietnia 2019 roku, przedstawiciele niemieckiej Wspólnoty Freiburg przekazali darowiznę dla Caritas Archidiecezji Łódzkiej, w postaci dwóch łóżek pielęgnacyjnych. To już kolejna darowizna specjalistycznych łóżek, które przekazują nasi Przyjaciele z Freiburga. Łóżka dla chorych będzie można wypożyczać z magazynu łódzkiej Caritas. W imieniu chorych i ich rodzin serdecznie dziękujemy za wsparcie i zapewniamy naszych Darczyńców o pamięci w modlitwie.

Miłość i Miłosierdzie - pokaz filmu z udziałem twórców

Miłość_i_Miłosierdzie_1Caritas Archidiecezji Łódzkiej i Kino Charlie organizują specjalny pokaz premierowy filmu "Miłość i Miłosierdzie", ze specjalnym udziałem twórców: Michała Kondrata - reżysera i Kamili Kamińskiej - aktorki, która wcieliła się w  rolę św. Faustyny Kowalskiej. Pokaz odbędzie się w najbliższą środę, 3 kwietnia 2019 roku, w kinie Charlie w Łodzi. Słowo wstępne przed pokazem filmu wygłosi Ksiądz Arcybiskup Grzegorz Ryś Metropolita Łódzki, zaś po seansie odbędzie się spotkanie z twórcami. Film wchodzi do kin w całej Polsce, w piątek, 29 marca.