Bezdomni - pani Ewa

Poznajmy się lepiej! - zakończenie projektu

poznajmy się

Zakończyliśmy realizację projektu „Poznajmy się lepiej!”.  Dzięki mikrowsparciu w ramach Programu Animacji Społecznej poznaliśmy naszych sąsiadów, zorganizowaliśmy warsztaty kulinarne oraz 2 wycieczki. Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Techniczna 2007 - 2013.

II turnus kolonii Caritas w Drzewocinach 2015

kolonie_Caritas_2015_II_1W dniach 29 lipca - 11 sieprnia 2015 roku trwa drugi turnus kolonii letnich łódzkiej Caritas. W Ośrodku Rehabilitacyjno-Wypoczynkowym Drzewocinach wypoczywa 80 dzieci i młodzieży z regionu łódzkiego. Hasłem przewodnim wypoczynku letniego jest "Leśna scena pod sosnami". Drrugi turnus z zadaniami aktorskimi skręcił wyraźnie w stronę filmową...

Tornister pełen uśmiechów 2015

tornister_1Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do włączenia się do kampanii charytatywnej pod hasłem „Tornister pełen uśmiechów”, której celem jest skompletowanie i przekazanie najuboższym dzieciom z archidiecezji łódzkiej wyprawek szkolnych. Akcję prowadzimy we współpracy z parafiami. Tornistry i plecaki zakupiliśmy ze środków pozyskanych z 1% podatku. Wiele ubogich dzieci nie ma swojego tornistra - możemy to zmienić. Podarujmy im Tornister Pełen Uśmiechów!

Ośrodek Aktywizacji Zawodowej i Społecznej Caritas zaprasza na szkolenia

Z ogromną przyjemnością pragniemy przedstawić nową ofertę, która jest odpowiedzią na Państwa potrzeby. Ośrodek Aktywizacji Zawodowej i Społecznej Caritas Archidiecezji Łódzkiej przez te kilka lat swojej działalności skupiał się na aktywizacji zawodowej i społecznej, prowadząc między innymi szkolenia rozwijające umiejętności interpersonalne. Każde z przeprowadzonych przez nas szkoleń oceniane jest bardzo wysoko. Nasi trenerzy cieszą się ogromnym zaufaniem, a ich kwalifikacje i umiejętności są na najwyższym poziome. Nasza wiedza i doświadczenie, a także zainteresowanie osób prywatnych i firm prowadzonymi przez nas szkoleniami pozwoliły nam przygotować ofertę szkoleń komercyjnych. Przedstawiona oferta to tylko początek. Będzie ona cały czas poszerzana o nowe ciekawe szkolenia. Już teraz zapraszamy do zapoznania się z naszymi propozycjami.

Finał Swim For A Dream – zatoka pokonana!

SFAD_finałW piątek, 24 lipca 2015 roku, Adam Jerzykowski przepłynął wpław Zatokę Gdańską, z Helu do Gdyni (18,5 km w linii prostej). Zrealizował w ten sposób marzenie, by upamiętnić swojego Dziadka – Mariana - oraz zebrać pieniądze na wsparcie działalności: Caritas Archidiecezji Łódzkiej, Fundacji Gajusz i Fundacji MG13 czyli fundacji Marcina Gortata. Przeprawa przez zimne wody zatoki trwała 8 godzin i zakończyła się zwycięstwem! Na brzegu w Gdyni oczekiwało na Adama grono najbliższych – przyjaciele i partnerzy Swim For A Dream.