Dom w Tuszynie Lesie - mamy strop!

Tornister pełen uśmiechów 2015

tornister_1Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do włączenia się do kampanii charytatywnej pod hasłem „Tornister pełen uśmiechów”, której celem jest skompletowanie i przekazanie najuboższym dzieciom z archidiecezji łódzkiej wyprawek szkolnych. Akcję prowadzimy we współpracy z parafiami. Tornistry i plecaki zakupiliśmy ze środków pozyskanych z 1% podatku. Wiele ubogich dzieci nie ma swojego tornistra - możemy to zmienić. Podarujmy im Tornister Pełen Uśmiechów!

Ośrodek Aktywizacji Zawodowej i Społecznej Caritas zaprasza na szkolenia

Z ogromną przyjemnością pragniemy przedstawić nową ofertę, która jest odpowiedzią na Państwa potrzeby. Ośrodek Aktywizacji Zawodowej i Społecznej Caritas Archidiecezji Łódzkiej przez te kilka lat swojej działalności skupiał się na aktywizacji zawodowej i społecznej, prowadząc między innymi szkolenia rozwijające umiejętności interpersonalne. Każde z przeprowadzonych przez nas szkoleń oceniane jest bardzo wysoko. Nasi trenerzy cieszą się ogromnym zaufaniem, a ich kwalifikacje i umiejętności są na najwyższym poziome. Nasza wiedza i doświadczenie, a także zainteresowanie osób prywatnych i firm prowadzonymi przez nas szkoleniami pozwoliły nam przygotować ofertę szkoleń komercyjnych. Przedstawiona oferta to tylko początek. Będzie ona cały czas poszerzana o nowe ciekawe szkolenia. Już teraz zapraszamy do zapoznania się z naszymi propozycjami.

Finał Swim For A Dream – zatoka pokonana!

SFAD_finałW piątek, 24 lipca 2015 roku, Adam Jerzykowski przepłynął wpław Zatokę Gdańską, z Helu do Gdyni (18,5 km w linii prostej). Zrealizował w ten sposób marzenie, by upamiętnić swojego Dziadka – Mariana - oraz zebrać pieniądze na wsparcie działalności: Caritas Archidiecezji Łódzkiej, Fundacji Gajusz i Fundacji MG13 czyli fundacji Marcina Gortata. Przeprawa przez zimne wody zatoki trwała 8 godzin i zakończyła się zwycięstwem! Na brzegu w Gdyni oczekiwało na Adama grono najbliższych – przyjaciele i partnerzy Swim For A Dream.

Zbiórka na charytatywną działalność Caritas

skarbonka_zbiórka_3W niedzielę, 26 lipca 2015 roku, w parafiach archidiecezji łódzkiej przeprowadzona zostanie zbiórka pieniężna do puszek na charytatywną działalność Caritas Archidiecezji Łódzkiej. To jedna z trzech w roku zbiórek, które organizowane są w parafiach naszej archidiecezji. Caritas prowadzi swoją codzienną działalność na rzecz ubogich, finansując ją z pozyskanych środków. Ważną częścią budżetu są ofiary i darowizny od osób indywidualnych. Prosimy o hojne wspracie. Każda złotówka jest ważna!

Sztuki wszelakie zawładnęły kolonistami

kolonie_Caritas_2015_I_3Warsztaty muzyczne i z emisji głosu, praca na scenariuszem przedstawienia, ćwiczenia z pantomimy i produkcja kukiełek, pacynek i teatralnych masek - to kolonijne aktywności, które zajmują uczestników kolonii Caritas w Drzewocinach. Każdy może znaleźć coś dla siebie. A to wszystko zgodnie z tegorocznym hasłem letniego wypoczynku: "Leśna scena pod sosnami".