Dom w Tuszynie Lesie - mamy strop!

Nagrody w krzyżówce "BEZ RESZTY" 2015

krzyzowka_2015_losowanie_240W dniu 17 kwietnia 2015 roku komisja redakcyjna gazety "BEZ RESZTY" rozlosowała nagrody za prawidłowe rozwiązanie krzyżówki w piątym numerze naszej gazety. Do przewidzianego regulaminem krzyżówki terminu nadsyłania odgadniętego hasła, nadesłano 44 odpowiedzi, z czego 41 spełniło wymogi regulaminowe. Przypominamy, że z prawidłowo rozwiązanej krzyżówki należało ułożyć hasło: CARITAS DLA RODZINY. Poniżej prezentujemy wyniki losowania. Gratulujemy nagrodzonym!

SUKCESJA Partnerem Strategicznym i finansowym łódzkiej Caritas w roku 25-lecia działalności

sukcesja_list_intencyjny14 kwietnia 2015 roku, w siedzibie spółki Fabryka Biznesu, podpisany został list intencyjny, którego celem jest wyrażenie woli współdziałania w realizacji zadań i celów statutowych Caritas Archidiecezji Łódzkiej, będących jednocześnie prospołecznymi działaniami Fabryki Biznesu, realizowanymi pod znakiem SUKCESJA, Centrum Handlowo-Rozrywkowego SUKCESJA w Łodzi. Sygnatariusze listu zgodnie oświadczyli, że współpraca obejmie wspólne akcje i imprezy zaplanowane do 16 kwietnia 2016 roku, w których Fabryka Biznesu pełniła będzie rolę Partnera Strategicznego i finansowego, a Caritas – Partnera Społecznego.

Caritas - 25 lat miłości i miłosierdzia

25-lecie_katedra_240W kwietniu tego roku mija 25. rocznica powołania Caritas Archidiecezji Łódzkiej. Jubileusz ten jest okazją do dziękczynienia za Boże Miłosierdzie, którego doświadczamy każdego dnia i które jest źródłem i celem codziennej pracy łódzkiej Caritas. Dlatego 12 kwietnia 2015 roku, w Niedzielę Miłosierdzia Bożego – patronalne święto Caritas, Ksiądz Arcybiskup Marek Jędraszewski sprawował dziękczynną Mszę Świętą w łódzkiej Archikatedrze.

Świętuj z nami 25 lat Caritas!

25 lat Caritas - zaproszenie do katedrySerdecznie zapraszamy na Mszę Świętą dziękczynną w roku jubileuszu 25-lecia charytatywnej działalności Caritas Archidiecezji Łódzkiej. Uroczystej koncelebrze w łódzkiej archikatedrze, w Niedzielę Miłosierdzia Bożego - święto patronalne Caritas - 12 kwietnia 2015 roku, o godz. 14:00, przewodniczył będzie Ksiądz Arcybiskup Marek Jędraszewski Metropolita Łódzki. Po Mszy Świętej, w godzinie Miłosierdzia Bożego odmówimy wspólnie Koronkę do Miłosierdzia Bożego. Jubileuszowa liturgia jest okazją do spotkania wszystkich, którzy w jakikolwiek sposób związani byli z łódzką Caritas i tych, którzy dopiero chcą nas poznać.

Alleluja! Jezus żyje!

wielkanoc_2015Ja jestem zmartwychwstaniem i życiem. Kto we Mnie wierzy, choćby i umarł, żyć będzie. (J 11, 25)

Miłosierny Bóg tak nas ukochał, że poświęcił swojego jedynego Syna, żebyśmy mieli życie. Chrystus przeszedł przez śmierć, zmartwychwstał i żyje. Ta prawda Wielkiej Nocy na zawsze odmieniła losy świata, losy każdego z nas.

Teraz jeszcze pozostaje nam zrobić krok dalej. Uwierzyć złożonej obietnicy: Kto we Mnie wierzy, choćby i umarł, żyć będzie. Warto, bo zmartwychwstały Chrystus czeka na nas na drugim brzegu, gdzie śmierci już nigdy nie będzie…

Z życzeniami błogosławionych Świąt Wielkiej Nocy
Dyrekcja i pracownicy