Dom w Tuszynie Lesie - mamy strop!

Wycieczka rowerowa

Na rowerachW piątek, 22 sierpnia 2014 roku, odbyła się kolejna wycieczka rowerowa, w której uczestniczyły dzieci ze świetlicy przy ul. Gdańskiej 111. Najpierw został sprawdzony sprzęt, zrobiona krótka sesja zdjęciowa, po czym podopieczni specjalistycznej świetlicy środowiskowej udali się na przejażdżkę po łódzkich parkach.

Pierwszy Wspólny Dar

PWD_2W sierpniu 2014 roku kolejna para nowożeńców, Natalia i Marcin, postanowiła przekazać swój Pierwszy Wspólny Dar. Dzięki hojności gości udało się zebrać 2 200 zł. Datki postanowili przekazać na zakup wyprawek szkolnych.

W imieniu uczniów, którzy dzięki Waszemu wsparciu otrzymają wyprawki, serdecznie dziękujemy!

Caritas poszukuje firmy do poprowadzenia szkolenia "Operator koparkoładowarki klasy III"

W związku z realizacją projektu  „Akademia życia 3” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty na realizację zamówienia polegającego na przygotowaniu i przeprowadzeniu szkolenia pt. „Operator koparkoładowarki klasy III” dla 8 uczestników.

Dziękujemy!

Akademia - dziękujemy

W dniu 17 sierpnia 2014 roku zakończyło się internetowe głosowanie na najlepsze projekty wspierające rozwój mieszkańców województwa łódzkiego w ramach konkursu  ŁÓDZKIE PROMUJE KAPITALNE POMYSŁY.

Dzięki Waszym głosom zajęliśmy 2 miejsce z wynikiem 31,9%.

Solidarni z powodzianami powiatu limanowskiego

powodz_limanowa_2014_1Łódzka Caritas apeluje o pomoc mieszkańcom powiatu limanowskiego w Małopolsce, poszkodowanym przez powódź. Według informacji straży pożarnej na terenie powiatu limanowskiego zalanych zostało 257 budynków. Najwięcej – 175- w Kasince Małej, a także m.in. w Kasinie Wielkiej, Jodłowniku. W powiecie limanowskim trwa wielkie sprzątanie i szacowanie strat. Wszyscy obawiają się kolejnej burzy. Pomoc powodzianom niesie Caritas Archidiecezji Krakowskiej, która rozpoczęła zbiórkę darów rzeczowych oraz pieniędzy. Pomóżmy i my. Każda złotówka niesie pomoc!