Walczymy z bezradnością - Iwona Jordańska-Moszyńska

Solidarni z ofiarami nawałnic

nawałnice2017Łódzka Caritas apeluje o wsparcie dla osób poszkodowanych przez nawałnice, które przeszły w ostatnim czasie przez Polskę. Najwięcej szkód żywioł wyrządził w województwie pomorskim i kujawsko - pomorskim. Wielu poszkodowanych jest również w łódzkiem. Wyrywane z korzeniami drzewa niszczyły domy, powodując ogromne straty materialne. Przekaż darowiznę, pomóż m.in.: położyć nowy dach, odbudować ściany, wstawić okna. Darowizny można przekazywać poprzez Dobromat24.pl.

Tornister pełen uśmiechów 2017

tornister_1Zapraszamy do włączenia się do kampanii charytatywnej Caritas Archidiecezji Łódzkiej, pod hasłem „Tornister pełen uśmiechów”, której celem jest skompletowanie i przekazanie najuboższym dzieciom z archidiecezji łódzkiej wyprawek szkolnych. Akcję prowadzimy we współpracy z parafiami. Tornistry i plecaki zakupiliśmy ze środków pozyskanych z 1% podatku. Wiele ubogich dzieci nie ma swojego tornistra - możemy to zmienić. Podarujmy im Tornister Pełen Uśmiechów!

Zbiórka darów rzeczowych dla poszkodowanych

art. chemiczneCaritas Archidiecezji Łódzkiej włączyła się w zbiórkę darów na rzecz osób poszkodowanych przez nawałnice. Dary można dostarczać do siedziby Caritas przy ul. Gdańskiej 111 do czwartku – 24 sierpnia 2017 do godz. 16:00. W piątek – 25 sierpnia 2017 zebrane produkty zostaną przewiezione do Caritas Diecezji Pelplińskiej, na terenie której mieszkają najbardziej poszkodowane osoby.

Akademia talentów

akademia talentów 240Projekt „Akademia Talentów” współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020 skierowany jest do 30 pracowników Zakładu Aktywności Zawodowej Caritas Archidiecezji Łódzkiej.

Caritas poszukuje dostawcy usługi cateringowej

W związku z realizacją projektu "Pepiniera", współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Caritas Archidiecezji Łódzkiej/Specjalistyczna Świetlica Środowiskowa zaprasza do złożenia oferty na realizację zamówienia polegającego na świadczeniu usługi cateringowej dla uczestniczek i uczestników projektu.