Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom 2018 - bp Jan Cieślar

Pierwszy Wspólny Dar

PWD_podstW ubiegłym tygodniu trafił do nas kolejny Pierwszy Wspólny Dar, który przekazali nowożeńcy. Młoda para, zamiast kwiatów poprosiła gości o artykuły szkolne. Zostaną one wykorzystane do przygotowania wyprawek dla dzieci z najbiedniejszych rodzin.

Pożegnanie siostry Jadwigi

s. JadwigaW dniu 26 sierpnia 2014 roku odbyło się uroczyste pożegnanie s. Jadwigi Sikorskiej, która w ostatnich dniach sierpnia kończy pracę w Caritas Archidiecezji Łódzkiej. Przepracowała w łódzkiej Caritas 16 lat.  Dzień rozpoczęła msza święta w intencji s. Jadwigi Sikorskiej pracownika socjalnego w Punkcie Pomocy Charytatywnej.

Pielgrzymi dzieciom

PielgrzymiUczestnicy 89. Pieszej Pielgrzymki Łódzkiej na Jasną Górę, która wyruszyła  21 sierpnia 2014 r. okazali swoje wielkie serce. Tacę, która została zebrana drugiego dnia podczas mszy w Dłutowie -  przekazano na wyprawki szkolne. Kwota, którą zebrano to 4.690,41 zł. Za okazane wsparcie, w imieniu dzieci, serdecznie dziękujemy.

Tornister pełen uśmiechów 2014

tornister_1Dnia 24 sierpnia 2014 roku zakończyła się realizacja akcji charytatywnej „Tornister pełen uśmiechów”. Do wczoraj zostało wydanych do parafii ok. 1650 plecaków.

Dzięki akcji internetowej zebraliśmy pieniądze na sfinansowanie kolejnych 73 tornistrów. Darczyńców codziennie przybywa. Zachęcamy do dalszego wspierania naszej akcji. Pełne podsumowanie już wkrótce.

Wycieczka rowerowa

Na rowerachW piątek, 22 sierpnia 2014 roku, odbyła się kolejna wycieczka rowerowa, w której uczestniczyły dzieci ze świetlicy przy ul. Gdańskiej 111. Najpierw został sprawdzony sprzęt, zrobiona krótka sesja zdjęciowa, po czym podopieczni specjalistycznej świetlicy środowiskowej udali się na przejażdżkę po łódzkich parkach.