Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom 2018 - abp Grzegorz Ryś

Pierwszy Wspólny Dar

PWD_2W sierpniu 2014 roku kolejna para nowożeńców, Natalia i Marcin, postanowiła przekazać swój Pierwszy Wspólny Dar. Dzięki hojności gości udało się zebrać 2 200 zł. Datki postanowili przekazać na zakup wyprawek szkolnych.

W imieniu uczniów, którzy dzięki Waszemu wsparciu otrzymają wyprawki, serdecznie dziękujemy!

Caritas poszukuje firmy do poprowadzenia szkolenia "Operator koparkoładowarki klasy III"

W związku z realizacją projektu  „Akademia życia 3” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty na realizację zamówienia polegającego na przygotowaniu i przeprowadzeniu szkolenia pt. „Operator koparkoładowarki klasy III” dla 8 uczestników.

Dziękujemy!

Akademia - dziękujemy

W dniu 17 sierpnia 2014 roku zakończyło się internetowe głosowanie na najlepsze projekty wspierające rozwój mieszkańców województwa łódzkiego w ramach konkursu  ŁÓDZKIE PROMUJE KAPITALNE POMYSŁY.

Dzięki Waszym głosom zajęliśmy 2 miejsce z wynikiem 31,9%.

Solidarni z powodzianami powiatu limanowskiego

powodz_limanowa_2014_1Łódzka Caritas apeluje o pomoc mieszkańcom powiatu limanowskiego w Małopolsce, poszkodowanym przez powódź. Według informacji straży pożarnej na terenie powiatu limanowskiego zalanych zostało 257 budynków. Najwięcej – 175- w Kasince Małej, a także m.in. w Kasinie Wielkiej, Jodłowniku. W powiecie limanowskim trwa wielkie sprzątanie i szacowanie strat. Wszyscy obawiają się kolejnej burzy. Pomoc powodzianom niesie Caritas Archidiecezji Krakowskiej, która rozpoczęła zbiórkę darów rzeczowych oraz pieniędzy. Pomóżmy i my. Każda złotówka niesie pomoc!

Ksiądz Arcybiskup Marek Jędraszewski u kolonistów w Drzewocinach

kolonie_III_2014_abpW święto Przemienienia Pańskiego, 6 sierpnia 2014 roku, kolonistów w ośrodku Caritas w Drzewocinach odwiedził Ksiądz Arcybiskup Marek Jędraszewski Metropolita Łódzki. Ksiądz Arcybiskup trafił na drzewociński średniowieczny jarmark, odprawił świąteczną Eucharystię i zjadł z uczestnikami kolonii kolację. Gość wymienił się z kolonistami podarunkami - ofiarował pamiątkowe obrazki i lody, a otrzymał rycerską tarczę i miecz.