Kromka chleba dla sąsiada 2019

Dziękczynienie za 15 lat posługi ks. Jacka Ambroszczyka

ks. JacekW piątkowy poranek, 29 sierpnia 2014 roku, w kaplicy Caritas przy ul. Gdańskiej 111 w Łodzi, odprawiona została msza święta koncelebrowana, w podziękowaniu za 15 lat posługi dyrektora łódzkiej Caritas, ks. Jacka Ambroszczyka. Wspólnota Caritas dziękowała za świadectwo wiary i codziennej posługi Księdza Dyrektora oraz za liczne dzieła łódzkiej Caritas, które powstały i rozwijały się dzięki Jego pracy.

Caritas poszukuje szkoleniowca "Pomoc kucharza"

Akademia Życia 3 - logoCaritas Archidiecezji Łódzkiej, realizator projektu „Akademia życia 3” skierowanego do osób w wieku 18-30 lat, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, poszukuje kandydata/kandydatki na stanowisko trenera prowadzącego szkolenie: „Pomoc kucharza”.

Pierwszy Wspólny Dar

PWD_podstW ubiegłym tygodniu trafił do nas kolejny Pierwszy Wspólny Dar, który przekazali nowożeńcy. Młoda para, zamiast kwiatów poprosiła gości o artykuły szkolne. Zostaną one wykorzystane do przygotowania wyprawek dla dzieci z najbiedniejszych rodzin.

Pożegnanie siostry Jadwigi

s. JadwigaW dniu 26 sierpnia 2014 roku odbyło się uroczyste pożegnanie s. Jadwigi Sikorskiej, która w ostatnich dniach sierpnia kończy pracę w Caritas Archidiecezji Łódzkiej. Przepracowała w łódzkiej Caritas 16 lat.  Dzień rozpoczęła msza święta w intencji s. Jadwigi Sikorskiej pracownika socjalnego w Punkcie Pomocy Charytatywnej.

Pielgrzymi dzieciom

PielgrzymiUczestnicy 89. Pieszej Pielgrzymki Łódzkiej na Jasną Górę, która wyruszyła  21 sierpnia 2014 r. okazali swoje wielkie serce. Tacę, która została zebrana drugiego dnia podczas mszy w Dłutowie -  przekazano na wyprawki szkolne. Kwota, którą zebrano to 4.690,41 zł. Za okazane wsparcie, w imieniu dzieci, serdecznie dziękujemy.