Kromka chleba dla sąsiada 2019

Tornister pełen uśmiechów 2014

tornister_1Dnia 24 sierpnia 2014 roku zakończyła się realizacja akcji charytatywnej „Tornister pełen uśmiechów”. Do wczoraj zostało wydanych do parafii ok. 1650 plecaków.

Dzięki akcji internetowej zebraliśmy pieniądze na sfinansowanie kolejnych 73 tornistrów. Darczyńców codziennie przybywa. Zachęcamy do dalszego wspierania naszej akcji. Pełne podsumowanie już wkrótce.

Wycieczka rowerowa

Na rowerachW piątek, 22 sierpnia 2014 roku, odbyła się kolejna wycieczka rowerowa, w której uczestniczyły dzieci ze świetlicy przy ul. Gdańskiej 111. Najpierw został sprawdzony sprzęt, zrobiona krótka sesja zdjęciowa, po czym podopieczni specjalistycznej świetlicy środowiskowej udali się na przejażdżkę po łódzkich parkach.

Pierwszy Wspólny Dar

PWD_2W sierpniu 2014 roku kolejna para nowożeńców, Natalia i Marcin, postanowiła przekazać swój Pierwszy Wspólny Dar. Dzięki hojności gości udało się zebrać 2 200 zł. Datki postanowili przekazać na zakup wyprawek szkolnych.

W imieniu uczniów, którzy dzięki Waszemu wsparciu otrzymają wyprawki, serdecznie dziękujemy!

Caritas poszukuje firmy do poprowadzenia szkolenia "Operator koparkoładowarki klasy III"

W związku z realizacją projektu  „Akademia życia 3” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Caritas Archidiecezji Łódzkiej zaprasza do złożenia oferty na realizację zamówienia polegającego na przygotowaniu i przeprowadzeniu szkolenia pt. „Operator koparkoładowarki klasy III” dla 8 uczestników.

Dziękujemy!

Akademia - dziękujemy

W dniu 17 sierpnia 2014 roku zakończyło się internetowe głosowanie na najlepsze projekty wspierające rozwój mieszkańców województwa łódzkiego w ramach konkursu  ŁÓDZKIE PROMUJE KAPITALNE POMYSŁY.

Dzięki Waszym głosom zajęliśmy 2 miejsce z wynikiem 31,9%.