Walczymy z bezradnością - Iwona Jordańska-Moszyńska

Pole Nadziei na Rondzie Biłyka w Łodzi

Pola Nadziei 2013_2W sobotę, 9 listopada 2013 roku, o godz. 12.00, na Rondzie Biłyka w Łodzi (u zbiegu alei Włókniarzy oraz ulic Zgierskiej i Sikorskiego) pracownicy i wolontariusze hospicjum domowego Caritas oraz uczniowie łódzkich szkół spotkali się, by wspólnie posadzić cebulki żonkili w ramach kampanii POLA NADZIEI. Towarzyszyła im pani Hanna Zdanowska Prezydent Miasta Łodzi. Miasto ufundowało 20 tysięcy żonkilowych cebulek, które zasadzone zostały na rondzie.

Msza w intencji osób w żałobie

msza za zmarłychSerdecznie zapraszamy wszystkich przeżywających stratę swoich bliskich, na mszę świętą w intencji osób w żałobie, która zostanie odprawiona w sobotę, 9 listopada 2013 roku, o godz. 18.00, w Bazylice Archikatedralnej w Łodzi. Eucharystii przewodniczył będzie ksiądz biskup Ireneusz Pękalski. Organizatorem corocznego spotkania jest Zespół Domowej Opieki Hospicyjnej Caritas Archidiecezji Łódzkiej.

Caritas poszukuje konsultanta kuratora zawodowego

Caritas Archidiecezji Łódzkiej, realizator projektu „Akademia życia 3” skierowanego do osób w wieku 18-30 lat, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, poszukuje kandydata/kandydatki na stanowisko konsultanta kuratora zawodowego. Do osoby zatrudnionej na tym stanowisku należeć będzie udzielanie porad specjalistycznych z zakresu: prawa rodzinnego, problemów wychowawczych, uzależnień i przemocy.

Caritas poszukuje konsultanta wizażysty

Caritas Archidiecezji Łódzkiej, realizator projektu „Akademia życia 3” skierowanego do osób w wieku 18-30 lat, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, poszukuje kandydata/kandydatki na stanowisko konsultanta wizażysty. Do osoby zatrudnionej na tym stanowisku należeć będzie udzielanie porad specjalistycznych z zakresu: kreowanie wizerunku, makijaż, stylizacja.

Wystawa "Pielgrzym Tysiąclecia" otwarta

wernisaż1Wernisaż w sobotę 26 października 2013 roku otworzył wystawę „PIELGRZYM TYSIĄCLECIA”, która prezentowana jest w sali wystawienniczej łódzkiej Wytwórni, przy ul. Łąkowej 29 w Łodzi. Jest to największa na świecie ekspozycja obrazująca cały okres pontyfikatu Jana Pawła II. Odwiedzający wystawę wspierają dożywianie dzieci w ramach kampanii Caritas Archidiecezji Łódzkiej – „Miłość na talerzu”. 10% z każdego biletu wstępu przekazane zostanie na dożywianie dzieci. Wystawa potrwa do 20 stycznia 2014 roku. Organizatorami są Caritas Archidiecezji Łódzkiej, Business Corp. i Wytwórnia.