Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom 2018 - bp Jan Cieślar

Caritas poszukuje konsultanta wizażysty

Caritas Archidiecezji Łódzkiej, realizator projektu „Akademia życia 3” skierowanego do osób w wieku 18-30 lat, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, poszukuje kandydata/kandydatki na stanowisko konsultanta wizażysty. Do osoby zatrudnionej na tym stanowisku należeć będzie udzielanie porad specjalistycznych z zakresu: kreowanie wizerunku, makijaż, stylizacja.

Wystawa "Pielgrzym Tysiąclecia" otwarta

wernisaż1Wernisaż w sobotę 26 października 2013 roku otworzył wystawę „PIELGRZYM TYSIĄCLECIA”, która prezentowana jest w sali wystawienniczej łódzkiej Wytwórni, przy ul. Łąkowej 29 w Łodzi. Jest to największa na świecie ekspozycja obrazująca cały okres pontyfikatu Jana Pawła II. Odwiedzający wystawę wspierają dożywianie dzieci w ramach kampanii Caritas Archidiecezji Łódzkiej – „Miłość na talerzu”. 10% z każdego biletu wstępu przekazane zostanie na dożywianie dzieci. Wystawa potrwa do 20 stycznia 2014 roku. Organizatorami są Caritas Archidiecezji Łódzkiej, Business Corp. i Wytwórnia.

Łódzki Kościół w służbie ubogim

kosciol_w_sluzbie_2013_21800 porcji gorącego bigosu rozdały 17 października kościelne organizacje charytatywne potrzebującym z całej Łodzi. Akcję zorganizowały wspólnie Caritas Archidiecezji Łódzkiej, Centrum Służby Rodzinie, Stacja Opieki Środowiskowej Konwentu Bonifratrów w Łodzi i Zgromadzenie Sióstr Misjonarek Miłości w Łodzi.

Wystawa "Pielgrzym Tysiąclecia"

wystawa_240_1W niedzielę, 27 października 2013 roku, w łódzkiej Wytwórni, przy ul. Łąkowej 29 otwarta zostanie wystawa „PIELGRZYM TYSIĄCLECIA”.  Jest to wyjątkowa, największa na świecie ekspozycja obrazująca cały okres pontyfikatu Jana Pawła II. Zdjęcia w niej prezentowane akceptowane były przez samego Jana Pawła II – zatem oglądając fotografie, mamy świadomość oglądania pontyfikatu „oczami” Papieża Polaka. Odwiedzający wystawę wspierają dożywianie dzieci w ramach kampanii Caritas Archidiecezji Łódzkiej – „Miłość na talerzu”. Wystawa potrwa do 20 stycznia 2014 roku. Organizatorami są Caritas Archidiecezji Łódzkiej, Business Corp. i Wytwórnia.

Ruszyły zajęcia w Akademii życia 3

az_warsztaty_2013_1Caritas Archidiecezji Łódzkiej w partnerstwie z Miastem Łódź - Urzędem Miasta Łodzi realizuje projekt „Akademia życia 3” współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, W I edycji projektu  biorą udział osoby w wieku 18-22 lata, które przyuczają się do jednego z wybranych przez siebie zawodów: operator call center, pomocnik kucharski z elementami kelnerstwa, operator koparkoładowarki. W sierpniu i we wrześniu odbywała się wieloetapowa rekrutacja, w ramach której osoby wzięły udział w warsztatach interakcji grupowej, a następnie prezentowali wykonanie zadań kompetencyjnych.