Start » Szkolne Koła Caritas

Monika Kuszyńska wspiera odbudowę domu w Tuszynie Lesie

Nowe Szkolne Koło Caritas

W dniu 20 października 2009 roku po raz pierwszy w nowej siedzibie Biura Wolontariatu przy ul. Piotrkowskiej 85, w ramach Dni Otwartych, gościli uczniowie Gimnazjum nr 28- członkowie nowo powołanego Szkolnego Koła Caritas.

Spotkanie opiekunów Szkolnych Kół Caritas

Szkolne Koła Caritas rozpoczęły nowy rok szkolny spotkaniem w dniu 30 września 2009 roku. Po Mszy świętej opiekunowie SKC wspólnie omówili plany na nadchodzące miesiące. W spotkaniu uczestniczyła również dr Zofia Pawlak, która przybliżyła program „Pola Nadziei”.

Piknik Przedszkolnych Kół Caritas

W dniu 25 czerwca 2009 roku, po raz pierwszy, Caritas Archidiecezji Łódzkiej zorganizowała Piknik Przedszkolnych Kół Caritas z uroczystym podziękowaniem dyrekcji, opiekunom, rodzicom oraz dzieciom z Przedszkolnych Kół Caritas.

Pikniki Szkolnych Kół Caritas 2009

Już po raz szósty, wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas spotkali się by w duchu modlitwy i atmosferze zabawy wspólnie podsumować bieżący rok szkolny.

Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego dla dzieci

Konkurs plastyczny pt.: "Dzień Dziecka z Caritas" został rozstrzygnięty! Wyniki zostały ogłoszone w trakcie festynu rodzinnego z okazji Dnia Dziecka, w dniu 31 maja na terenie obiektu sportowego MOSiR przy ul. 6- sierpnia 71. Pierwsze miejsce zajęła Klaudia Bienias z klasy 6 F ze szkoły Podstawowej nr 162 w Łodzi.