Start » Szkolne Koła Caritas

Pomóż odbudować dom w Tuszynie

Pikniki Szkolnych Kół Caritas 2009

Już po raz szósty, wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas spotkali się by w duchu modlitwy i atmosferze zabawy wspólnie podsumować bieżący rok szkolny.

Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego dla dzieci

Konkurs plastyczny pt.: "Dzień Dziecka z Caritas" został rozstrzygnięty! Wyniki zostały ogłoszone w trakcie festynu rodzinnego z okazji Dnia Dziecka, w dniu 31 maja na terenie obiektu sportowego MOSiR przy ul. 6- sierpnia 71. Pierwsze miejsce zajęła Klaudia Bienias z klasy 6 F ze szkoły Podstawowej nr 162 w Łodzi.

SKC przy Gimnazjum nr 12 w Łodzi

Do Szkolnego Koła Caritas przy Gimnazjum nr 12 im. Noblistów Polskich w Łodzi należy w tym roku szkolnym 12 uczniów klas II i III. Spotkania wolontariuszy odbywają się co drugi wtorek na 8 godz. lekcyjnej.

Wielkanocne Dzieło Szkolnych Kół Caritas 2009

Tradycyjnie, w czasie Świąt Wielkanocnych, przesyłamy swoim bliskim kartki świąteczne, dzieląc się radością ze Zmartwychwstania Pańskiego i życząc sobie pomyślności. Dziękujemy za projekty nadesłane w zeszłym roku i w latach ubiegłych.

Marcowe spotkanie opiekunów SKC

W dniu 11 marca 2009 roku, w godzinach 16.30-18.30, odbyło się przedświąteczne spotkanie opiekunów Szkolnych Kół Caritas. Zebranie rozpoczęło się Mszą Świętą, którą odprawił ks. Marcin Grzelak- zastępca dyrektora Caritas Archidiecezji Łódzkiej.