Start » Szkolne Koła Caritas

Dom w Tuszynie Lesie - mamy strop!

II Bal Szkolnych Kół Caritas

W sobotnie popołudnie, 12 stycznia 2008 roku, odbył się II Bal Szkolnych Kół Caritas. Wzięli w nim udział członkowie Szkolnych Kół Caritas oraz dzieci ze Świetlic Caritas – około 180 dzieci i młodzieży z opiekunami.

V Piknik Szkolnych Kół Caritas

Przez dwa czerwcowe dni (5 i 6 czerwca 2008 roku) Ośrodek kolonijny Caritas Archidiecezji Łódzkiej w Kolumnie gościł wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas.

100 Szkolnych Kół Caritas!

W dniu 15 października 2007 roku powołane zostało setne Szkolne Koło Caritas. Powstało ono w I Liceum Ogólnokształcącym im. T. Kościuszki w Łasku. Jubileusz uczczono uroczystym apelem, w którym uczestniczyli: Dyrekcja Szkoły, Ksiądz Proboszcz Marian Ciupiński, Dyrekcja i reprezentanci Caritas, grono pedagogiczne i uczniowie szkoły.

Bal Szkolnych Kół Caritas

W dniu 20 stycznia 2007 roku, w Pałacu Młodzieży im. Juliana Tuwima, Caritas Archidiecezji Łódzkiej zorganizowała kostiumowy bal karnawałowy dla wolontariuszy Szkolnych i Przedszkolnych Kół Caritas, a także dzieci i młodzieży ze świetlic Caritas. W balu uczestniczyło około 200 osób.

Piknik Szkolnych Kół Caritas 2007

Przez dwa czerwcowe dni (4 i 5 czerwca 2007 roku) Ośrodek Kolonijny Caritas Archidiecezji Łódzkiej w Kolumnie gościł wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas (4 czerwca – Szkoły Podstawowe, 5 czerwca – Gimnazja i Szkoły Średnie). Przez te 2 dni gościliśmy 260 dzieci i młodzieży czynnie włączających się w działania na rzecz drugiego człowieka. Był to czas świętowania i zabawy.