Start » Szkolne Koła Caritas

Bezdomny jest moim bliźnim - ks. Andrzej Partyka

Zakończenie roku szkolnego SKC

W dniu 22 czerwca 2015 roku odbyło się spotkanie opiekunów Szkolnych Kół Caritas. Rozpoczęło się ono od Eucharystii, podczas której dziękowaliśmy Bogu za miniony rok szkolny. Po Mszy Świętej spotkaliśmy się na sali konferencyjnej, by podsumować nasze działania charytatywne podejmowane na rzecz bliźnich. Każdy z opiekunów otrzymał podziękowanie za działalność w minionym roku szkolnym. Z okazji zbliżających się wakacji wszystkim obecnym zostały przekazane serdeczne życzenia na czas zasłużonego odpoczynku.

Spotkanie opiekunów SKC

Ostatnie w tym roku szkolnym spotkanie dla opiekunów Szkolnych Kół Caritas odbędzie się w dniu 22 czerwca 2015 roku, o godz. 17.00, w siedzibie Caritas Archidiecezji Łódzkiej. przy ul. Gdańskiej 111. w Łodzi. Zebranie rozpoczniemy od Mszy Świętej, którą odprawi ks. Sebastian Krawczyk, zastępca dyrektora Caritas. Po Mszy zostaną podsumowane najważniejsze kwestie dotyczące funkcjonowania Szkolnych Kół Caritas w roku szkolnym 2014/2015. Serdecznie zapraszamy!

Wybiegali 126 kilometrów w dobrej sprawie!

piknik_DD_2015_2Prawie 126 kilometrów przebiegło łącznie 292 wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas w IV Biegu Charytatywnym "Biegnijmy z pomocą", który odbył się w ramach Pikniku dla dzieci "Bądźmy razem". Imprezę w parku na Zdrowiu zorganizowała 2 czerwca 2015 roku łódzka Caritas. Dzięki wysiłkowi biegaczy udało się zebrać kwotę 6074 złotych, która przeznaczona zostanie na "Bilet dla brata" - dla młodzieży ze Wschodu przybywającej na Światowe Dni Młodzieży w 2016 roku.

Czerwcowe spotkanie członków SKC

Na kolejne spotkanie Opiekunów Szkolnych Kół Caritas zapraszamy w dniu 22 czerwca 2015 roku o godzinie 17.00, w siedzibie Caritas Archidiecezji Łódzkiej, przy ul. Gdańskiej 111 w Łodzi.

Bal Szkolnych Kół Caritas 2015

bal_SKC_2015Już po raz dziewiąty w gościnnych wnętrzach Pałacu Poznańskiego spotkali się wolontariusze Szkolnych Kół Caritas ze szkół podstawowych archidiecezji łódzkiej, by uczestniczyć w balu maskowym. Tematem przewodnim zorganizowanego 9 kwietnia 2015 roku balu, były baśnie Jana Christiana Andersena. Były tańce i konkursy oraz słodki poczęstunek.