Start » Szkolne Koła Caritas

Monika Kuszyńska wspiera odbudowę domu w Tuszynie Lesie

Piknik na otwarcie 10-lecia działalności SKC

logo_bieg_SKCPiknikiem dla wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas otworzyliśmy świętowanie 10-lecia działalności kół w archidiecezji łódzkiej. W parku na Zdrowiu odbyło się spotkanie, w którym udział wzięło 590 wolontariuszy SKC. Caritas przygotowała dla nich zabawy sportowe, miasteczko cyrkowe oraz poczęstunek. Głównym wydarzeniem pikniku był II Bieg Charytatywny SKC, w którym pobiegło 229 biegaczy. Łącznie pokonali dystans 93 km i "wybiegali" ponad 5 tysięcy złotych na wybrany w swoich szkołach cel charytatywny.

Piknik Szkolnych Kół Caritas 2013

logo_bieg_SKCTegoroczny Piknik Szkolnych Kół Caritas odbędzie się w środę, 12 czerwca, w godz. 10.00 – 14.00, w Parku im. Józefa Piłsudskiego na Zdrowiu, w okolicach muszli koncertowej. W ramach pikniku przewidziano wiele atrakcji: konkursy z nagrodami, gry i zabawy sportowe, spotkanie w miasteczku cyrkowym, malowanie buzi. Będzie również popcorn, wata cukrowa i danie na ciepło w porze obiadowej. Na zakończenie pikniku zaplanowany jest koncert uczniowskich zespołów muzycznych. Głównym wydarzeniem dnia będzie II Bieg Charytatywny Szkolnych Kół Caritas pod hasłem: „Biegnijmy z pomocą”.

Bal Szkolnych Kół Caritas 2013

We wtorek, 5 lutego 2013 roku najmłodsi wolontariusze łódzkiej Caritas - członkowie Szkolnych Kół Caritas ze szkół podstawowych na terenie archidiecezji łódzkiej bawili się na balu karnawałowym, zorganizowanym w Muzeum Miasta Łodzi, przy ul. Ogrodowej 15.

Bieg charytatywny Szkolnych Kół Caritas

W dniu 5 czerwca 2012 roku, w godz. 10.00 - 15.00, Caritas Archidiecezji Łódzkiej zorganizowała piknik Szkolnych Kół Caritas, który w tym roku miał szczególną formę. Piknik odbył się w Parku im. Józefa Piłsudskiego (na Zdrowiu), na terenie przylegającym do muszli koncertowej, a najważniejszą częścią spotkania był bieg charytatywny. Uczestnikami biegu byli członkowie Szkolnych i Przedszkolnych Kół Caritas wraz z opiekunami.

Karnawałowy bal Szkolnych Kół Caritas 2012

Najmłodsi wolontariusze łódzkiej Caritas - członkowie Szkolnych Kół Caritas ze szkół podstawowych na terenie archidiecezji łódzkiej - wzięli udział w balu karnawałowym, zorganizowanym w ostatni dzień karnawału, we wtorek, 21 lutego 2012 roku, w Muzeum Miasta Łodzi, przy ul. Ogrodowej 15.