Start » Szkolne Koła Caritas

Dom w Tuszynie Lesie - mamy strop!

Karnawałowy bal Szkolnych Kół Caritas 2012

Najmłodsi wolontariusze łódzkiej Caritas - członkowie Szkolnych Kół Caritas ze szkół podstawowych na terenie archidiecezji łódzkiej - wzięli udział w balu karnawałowym, zorganizowanym w ostatni dzień karnawału, we wtorek, 21 lutego 2012 roku, w Muzeum Miasta Łodzi, przy ul. Ogrodowej 15.

Skupienie adwentowe SKC 2011

W dniu 30 listopada 2011 roku, w kościele pw.Matki Boskiej Zwycięskiej w Łodzi, odbyło się coroczne skupienie adwentowe dla wolontariuszy działających w Szkolnych Kołach Caritas i ich opiekunów.

Inauguracja działalności SKC w roku szkolnym 2011/2012

W dniu 27 września 2011 roku w kościele Matki Boskiej Zwycięskiej w Łodzi, wolontariusze Szkolnych Kół Caritas wraz ze swymi opiekunami wzięli udział we mszy świętej inaugurującej działalność charytatywną w roku szkolnym 2011/2012.W dniu 27 września 2011 roku w kościele Matki Boskiej Zwycięskiej w Łodzi, wolontariusze Szkolnych Kół Caritas wraz ze swymi opiekunami wzięli udział we mszy świętej inaugurującej działalność charytatywną w roku szkolnym 2011/2012.

Forum młodych SKC

W dniu 21 września 2011 roku delegacja wolontariuszy z czterech Szkolnych Kół Caritas wzięła udział w Forum Młodych, które odbyło się na Jasnej Górze. Wyjazd ten był nagrodą dla najbardziej aktywnych wolontariuszy i ich opiekunów.

Diecezjada 2011 w Łasku

W dniu 21 maja 2011 roku członkowie Szkolnych Kół Caritas wzięli udział w Diecezjadzie, która odbyła się na boisku szkolnym w Łasku. Zorganizowana ona była z inicjatywy ks. Gabriela Kołodzieja, w dowód wdzięczności za beatyfikację Jana Pawła II oraz w pierwszą rocznicę Nawiedzenia Kościoła Łódzkiego przez Matkę Bożą Jasnogórską.